Omgång femtio ska fullbordas med back to back möten. Brynäs tar idag mot Färjestad på hemmaplan och imorgon möts lagen i Karlstad. Båda lagen krigar för högre tabellplaceringar och poängen är ofantlig viktiga. Vilket lag kan vi se drar det längsta strået ikväll?

  • MatchBrynäs – Färjestad
  • Liga: SHL
  • Speltips: Över 4,5 mål
  • Odds: 1,70 @ Svenskaspel
  • Insats: 5/5 units 
  • Spelstopp: 4/3, 19,00

Brynäs kunde inte bygga vidare på sin seger mot Linköping utan åkte på en ny förlust när laget gästade Malmö i den förra omgången. Trots en upphämtning från 0-4 till 3-4 kom laget inte närmare än så utan förlorade slutligen med 3-5 på bortais. Förlusten var lagets sjätte på dom sju senaste omgångarna.
I tabellen har Brynäs trots det kunnat stanna kvar på plats åtta. Det är tur att övriga lag nedanför Brynäs inte har spelat särskilt mycket bättre utan har förlorat ungefär jämbördigt. Poängen är som så att Brynäs har sjuttiofyra poäng på kontot efter fyrtionio omgångar och har nio poäng upp till sjuan Färjestad och två ner till nian HV71.

Brynäs har tappat en stark faktor med A. Salmela och A. Rödin på skadebänken och det är tyngden framåt. När dessa två försvann har laget nu bara gjort hundratrettio mål. Dessutom har det blivit hundratrettioen bakåt. Det ger ett målsnitt på 5,32 mål per match.

brynas_200 V.S farjestad_200

Färjestad sjönk ner till plats sju efter gårdagskvällen när Växjö vann sin match. Fördelen för Färjestad är att laget har en match mindre spelad och det är bara antal mål framåt som gör laget ifrån sjätte platsen samt att det bara är ett poäng upp till femman Växjö. Färjestad har det i egna händer kan man redligt säga.
Totalt har Färjestad spelat ihop till åttiotre poäng efter fyrtionio omgångar.
I den förra omgången tog laget sin andra raka seger när Rögle besegrades på hemmaplan med 4-3 efter förlängning och har tre segrar på dom fem senaste matcherna.

Färjestad har gått igång offensiven och har gjort mer och mer mål desto längre säsongen har gått. Däremot har det blivit en faktor att försvarsspelet har blivit svagare när laget har gått mer på offensiven. Just nu har Färjestad en målskillnad på 135-125 och det ger ett målsnitt på 5,30 mål.

Säsongens tredje möte.
Dom två tidigare bataljerna har slutat med varsin hemmaseger. Först en 3-2 seger för Färjestad på hemmaplan. Något som följdes upp med en 3-0 seger för Brynäs i sin hemmahall.

Tre otroligt viktiga poäng som står på spel.
Färjestad åkte ut mot Brynäs under Play-In förra säsongen och laget vill absolut inte hamna i ett Play-In läge denna säsong. Klubben kommer sannolikt göra en megaförlust i ekonomin om det inte blir slutspel för klubben.
Brynäs däremot har det tydligt märkts att saknaden av A. Rödin är enorm. Trots att vissa spelare fortsätter att leverera finns inte kaptenen där och laget har inte samma trygghet. Trots det ligger laget på en åttonde plats och har i dagsläget hemmaplansfördel i kommande Play-In. Och det är framförallt i Gavlerinken Brynäs trivs bäst. Laget gör fler mål på hemmaplan och tre av lagets fyra senaste hemmamatcher har slutat över 4,5 mål.
Färjestad trivs ofantligt bra på bortais och det är just målfabrikationen som har kommit igång på resande fot. Fyra av Färjestads fem senaste bortamatcher har slutat med minst fem mål och laget har gjort sexton mål på sina fem senaste bortamatcher.
Det är lite av ett rival möte när Brynäs och Färjestad möts. Det är mycket känslor med mycket kamp och vilja. Vi kommer se två lag som är i stort behov av poäng och inget av lagen har i dagsläget den bästa defensiven för att leverera ett försvarsspel.
Därför kliver jag in på överspelet 4,5 mål till 1,67 hos Svenskaspel.