Brynäs har haft det tungt på slutet. Speciellt på hemmaplan där man gjort många fans besvikna. Idag tar man emot topplaget Färjestad som är min kandidat till SM-guldet denna säsong. Inte för att jag är från Karlstad utan för att man besitter den starkaste defensiven samt bästa målvakten.

  • Match: Brynäs – Färjestad
  • Speltips: Färjestad DNB
  • Odds: 1.85 @ Betway
  • Insats: 7/10 units
  • Spelstopp: 31/1, 19.00

Brynäs har haft en tung vinter än så länge. På de tio senaste matcherna har man bara vunnit två stycken vilket visar på ett ungefär vart man står formmässigt. Man har haft stora skadeproblem och två målvakter som har läckt som såll. Man ska inte lasta Johan Holmqvist och Robin Rahm för allt eftersom deras backar har levt i en annan värld. Till kvällens match har man fortfarande en del skadebekymmer, framförallt bland backarna. Lars Jonsson, Simon Bertilsson, Dennis Persson och dessutom har Cody Franson lämnat truppen under den senaste tiden. Även Mats Lavander saknas. Brynäs har riktigt kass form och dessutom med en del skador vilket gör att jag ger stor fördel till Färjestad ikväll. Brynäs har inte vunnit på 4 raka hemmamatcher och jag tror man får det minst lika tufft ikväll mot ett stabilt Färjestad. Brynäs har släppt in näst mest mål i hela serien. De är också näst sämst i serien i boxplay.

Färjestad är i bra form och har en fin grund att stå på. Ikväll får man också tillbaka kapten Rickard Wallin, som har rehabiliterat sig snabbare än förväntat. Någon som också kommit tillbaka från skada sedan ett par matcher är Jack Connolly som varit riktigt på hugget och kommer vara en nyckelspelare i truppen i kommande slutspel. Färjestad har riktigt bra form. Man har tagit 21 poäng på de 10 senaste matcherna och trots förlusten senast med 1-0 mot Skellefteå på hemmaplan så gjorde man en bra match, där man kanske egentligen var värda minst en poäng. Färjestad har kanske också seriens bästa back framåt, men även helt okej bakåt. Chris Lee leder backarnas poängliga och har en skridskoåkning och ett spelsinne som många skulle vilja ha. Att man sedan också har Magnus Nygren på blålinjen gör att man har ett av seriens bästa powerplay. Man har också statistiskt sett seriens bästa målvakt i Alexander Salak. Färjestad har tagit 11 av 12 möjliga poäng mot Brynäs iår och jag tror man inkasserar ytterliggare ett par ikväll. FBK saknar sedan tidigare Sanny Lindström, Oscar Klefbom och även Patrik Lundh, men truppen är bred och det är inget som påverkar nämnvärt idag.

Brynäs har kass form och tunga avbräck. Jag safear lite kör Färjestad DNB (oavgjort inget spel) till 1.85 hos Betway med en insats lite över medel.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden