Den tjugoförsta omgången av SHL ska fullbordas under onsdagen med två matcher. I ett av dom två matcherna möts formstarka Brynäs mot tabellsexan Färjestad. Två klassiska lag i SHL och med mycket känslor lagen emellan. Hur kommer matchbilden arta sig ikväll?

  • MatchBrynäs – Färjestad 
  • Liga: SHL
  • Speltips: Över 4,5 mål
  • Odds: 1,65 @ Betsafe 
  • Insats: 4/5 units 
  • Spelstopp: 25/11, 19:00

Luleå var det lag som satte stopp på Brynäs framfart med fem raka vinster. Matchen slutade 5-4 till hemmalaget Luleå i en målrik och händelserik tillställning. Brynäs gjorde 1-0 och 2-1 men trots det tappade laget matchen. Efter att Luleå vänt till ledning 3-2 kvitterade Brynäs till 3-3. Direkt efter kvitteringen slarvades det i egen zon och T. Rajala gör omgående 4-3 för hemmalaget. Brynäs lyckades reducera till 5-4, men trots en rejäl slutforcering kom inte målen utan Luleå kunde hålla undan och vinna matchen.

Elva poäng på lagets fem senaste matcher gör Brynäs till SHL’s tredje formstarkaste lag. Formkurvan har skjutit Brynäs uppåt i tabellen och befinner sig på en fjärde plats med trettioåtta poäng efter tjugo omgångar. Laget har bara ett poäng upp till tabelltrean Växjö som dessutom har en match mer spelad.
Brynäs har ett av SHL’s bästa offensiv med Rödin-Scott-Lindblom i spetsen och har gjort hela sextioåtta mål i inledningen av säsongen. Det ger ett målsnitt på 3,4 mål framåt.

Hemma i Gavlerinken har Brynäs bara gått poänglösa i en match av nio möjliga. Det har resulterat i sju segrar, varav två efter övertid/straffar och två förluster, varav en efter övertid/straffar. Totalt har hemmalaget spelat ihop tjugo poäng och är SHL’s fjärde bästa hemmalag.
Målen har vanligen rasslat in i Brynäs hemmamatcher och med målskillnaden 31-19 snittas matcherna med 5,55 mål på tavlan.
Brynäs vann mot HV71 med 2-1 efter övertid i lagets senaste hemmamatch och det var lagets andra raka hemmaseger.

brynas_200 V.S farjestad_200

Färjestad fick äntligen vinna efter tre raka förluster när Linköping gästade laget inne i Löfbergs Arena. Matchen slutade 3-1 till hemmalaget efter att ha fått in viktiga 2-1 pucken i spel fem mot tre i slutet av den andra perioden och målet kom med endast sex sekunder kvar av perioden. D. Rahimi fick matchstraff för gästerna i början av den tredje perioden och Linköping lyckades aldrig hämta sig efter det utan Färjestad fick istället in 3-1 och kunde kontrollera matchen fullt ut.

Segern betydde mycket för Färjestad som nu har tagit åtta poäng på lagets fem senaste matcher. Det gör laget till SHL’s åttonde formstarkaste lag. I tabellen ramlade Färjestad ner på en sjätte plats efter i motståndarnas matcher under gårdagen och med trettiofem poäng efter tjugo matcher har Färjestad två poäng upp till tabellfemman Linköping och två poäng ner till sjuan Djurgården.
Färjestad har gjort ungefär lika många mål som laget har släppt in. Med målskillnaden 54-52 snittas lagets matcher med 5,3 mål.

Bortaspelet som har varit Färjestad melodi dom senaste säsongerna har varit helt okey även den här säsongen. Med femton poäng på tio bortamatcher är laget SHL’s sjätte bästa bortalag. I den senaste bortamatchen förlorade laget med 2-1 mot Frölunda efter övertid.
Målskyttet har varit lagets Akilles häl på resande fot och med bara tjugoen mål framåt är det näst minst i antal av samtliga lag i SHL. Målskillnaden stavas 21-26 och ger ett snitt på 4,7 mål per match. Noterbart är att tre av Färjestad’s fem senaste matcher har slutat över 4,5 mål.

Färjestad kommer till spel utan:
R. Earl
J. Nygård

Säsongens andra batalj.
Det första mötet spelades i Karlstad med Färjestad som hemmalag. Det resulterade i en 3-2 seger för hemmalaget i en svängig och tempofylld match.
Lagens fem senaste möten har slutat med två segrar för Brynäs och tre för Färjestad.

En match i lite av en derbykaraktär.
Två lag som känner och kan varandra väldigt väl. Färjestad har en enorm revanschlusta mot Brynäs efter att laget skickade ut laget i Play-In spelet förra säsongen.
Det är två lag som har börjat hittat formen. Brynäs med fem segrar på lagets sex senaste matcher och har två raka hemmasegrar. Inte nog med det så öser laget in mål i både spel fem mot fem men även i powerplay. Notera att Brynäs har gjort tjugo mål framåt i sina sex senaste matcher under ordinarie tid. Ett målsnitt på fyra mål framåt per match.
Färjestad har poäng i tre av sina fyra senaste matcher, men bara en seger. Den kom dock senast och laget fick äntligen göra lite mål igen. Ett Färjestad som har ett av SHL’s bästa powerplay och offensiven ser bättre ut än på många säsonger. Försvarsspelet har varit svajigt sista tiden och laget har släppt in 2,5 mål i snitt under ordinarie tid på dom fyra senaste matcherna.
Det är en match mellan två lag som vill mer än gärna besegra motståndarna. Matchen brukar bli griniga, chans rika och målrika. Det är två av SHL’s bästa powerplay lag som ställs emot varandra och både Brynäs och Färjestad har problem med att undvika utvisningsbåset.
En match som betyder mycket både internt men också i tabellsyfte gör att vi kommer få se en match i högt tempo, mycket kamp och vilja och målchanser kommer att komma.
Mitt spel blir därmed över 4,5 mål till 1,65 hos Betsafe.