Fjärde mötet lagen emellan i den här kvartsfinal-serien. Färjestad har 2-1 i möten hittills, och dagens match är mycket viktig för bägge lagen. 3-1 eller 2-2 i möten, kan ses som halvt avgörande för serien. Jag har hittat ett bra spel statistiskt. Häng med!


Match: Brynäs – Färjestad
Tips: Över 5,5 mål
Odds: 2,30 @ Betsson
Insats: 4/10 units
Spelstopp: 2011-03-14 19:00

Motivering:

Fjärde mötet lagen emellan. Färjestad har hittills varit det bättre laget i matchserien, och har 2-1 i matcher. Sist lagen möttes i Gävle slutade det med en Färjestads-seger efter förlängning, 3-2. Inför tredje perioden stod det 2-2, och höll alltså snittet för ett överspel i det skedet av den matchen. Första matchen lagen emellan slutade 7-3 till Färjestad, och i lördags vann Brynäs med 4-3 i förlängning på bortaplan i Karlstad. Som ni ser så har 2/3 matcher gått över 5,5 mål, och den som gick under hade länge goda tendenser att gå över, även den.

Färjestad besitter stor offensiv kraft, och samtliga linor producerar. Man har spelare som alltid höjer sig i slutspelet. Wallin, Berglund, Sevc, Axelsson, Johansson, dessutom ett bra offensivt vapen i Junland. Dessutom tycker jag att Salak inte riktigt kommit upp i högstanivån i slutspelet, och det är givetvis en faktor som även den är viktig i överspelet.

Brynäs har faktiskt imponerat i de två senaste mötena då man hållit jämna takter med Färjestad. Man har unga, talangfulla spelare i truppen, men även äldre och mer rutinerade poängplockare, senast stack Kahnberg ut mest. Dessutom har man seriens kanske mest ojämna målvakt i Greiss. Han kom från Sharks i vintras, och har inte alls presterat som väntat, och gör det fortfarande inte. Det är sällan han släpper under 2 puckar.

Färjestad har dominerat spelmässigt här, men Brynäs kommer alltid med sina vassa omställningar, som de förvaltar väl. Charmen med överspel i slutspelet är att även om det skiljer två mål så chansar laget i underläge gärna med att ta ut målvakten i tidigt skede, eftersom varje match är en match för sig, och resultatet inte spelar någon roll!

2,30 tycker jag är bra här, och spelas.

God spellycka,
/Blixt