Hockeytorsdag med matcher från både SHL och Hockeyallsvenskan. Fokus i den här texten kommer att handla om mötet mellan Brynäs – Djurgården. Brynäs fick äntligen vinna på bortaplan i den förra omgången medan Djurgården vann hemma på Hovet. Lagen möttes strax innan nyår på Hovet. Där vann Djurgården med klara 5-2. Lyckas Brynäs knipa revansch eller tar Djurgården ännu en seger?

  • Match: Brynäs – Djurgården
  • Serie: SHL
  • Speltips: Brynäs
  • Odds: 2,31 @ ComeOn
  • Insats: 2/5 units 
  • Spelstopp: 8/1, 19:00

Brynäs vann efter elva raka bortamatcher utan seger på bortaplan i den förra omgången. Laget mötte Modo och det började inte bra i jumbomötet. Modo ägde spelet och tog ledningen med 1-0. Men Brynäs jobbade sig in mer och mer i matchen och kvitterade. Däremot bjöd B. Starkbaum på 2-1  målet åt Modo och åter en gång uppförsbacke. Men kvitteringen kom och Brynäs tog matchen till förlängning. Där avgjorde Brynäs sedan och bröt därmed den hemska borta trenden.

Det blev även Brynäs första seger på fem matcher. Med en sån otrolig svag form och endast två poäng på lagets fem senaste matcher har Brynäs halkat efter i tabellen. Just nu står man på fyrtiotvå poäng och ligger på en tionde plats. Däremot har laget samma poängantal som elvan Leksand som ligger nedanför kvalstrecket och det är sju poäng upp till nian Färjestad.

Hemma i Gavlerinken spelar Brynäs i regel otroligt bra. Det har laget visat genom att ha tagit poäng i sju av dom åtta senaste hemmamatcherna. Det har bland annat lett till att Brynäs har spelat ihop trettiotre poäng på hemmaplan och är seriens sjätte bästa hemmalag. Det via en statistik på elva segrar, varav två efter övertid/straffar och sex förluster, varav två efter övertid/straffar.
Brynäs föll i sin senaste hemmamatch mot Växjö med 4-0 och det var första matchen Brynäs inte tog poäng i på åtta matcher. Noterbart är att sex av dessa åtta hemmamatcher har slutat med seger för hemmalaget.

Brynäs kommer till spel utan:
Sebastian Enterfeldt
Jörgen Sundqvist
Jesper Ollas
Jens Lööke (osäker efter JVM)
Oskar Lindblom (osäker efter JVM)
Adam Brodecki (osäker efter JVM)

brynas_200 V.S  djurgarden_200

Djurgården vann i sin senaste match. Då på hemmaplan mot ett uddlöst Frölunda. Djurgården var det helt klart bättre laget och tog ledningen i mitten av matchen. En liten ledning som stod sig matchen nästan hela matchen ut då 2-0 kom i öppen kasse med bara en sekund kvar.

Djurgården tog därmed sin andra raka seger och den tredje på lagets fem senaste matcher. Med dessa inspelade poäng har Djurgården stannat kvar i kampen runt direktplatsen till slutspel. Laget har efter trettiofem spelade omgångar tagit femtiotvå poäng och ligger på en sjunde plats i tabellen. Djurgården har samma poängskörd som sexan Växjö men det är samtidigt bara två ner till åttan Luleå.

Bortaplan är verkligen ingen succé för Djurgården den här säsongen. Laget har radat upp förlust efter förlust nu på bortais och är uppe i sju raka matcher med förlust. Det gör att Djurgården endast är seriens tionde bästa bortalag och har bara tagit sjutton poäng på bortaplan av totala poängen femtiotvå.
Djurgården föll i sin senaste bortamatch mot Luleå med 3-1.

Djurgården kommer till spel utan:
Robin Norell (osäker efter JVM)
Andreas Englund (osäker efter JVM)
Alexander Fällström
Daniel Fernholm

Lagens näst sista möte för säsongen. 
Den första matchen spelades i Stockholm och där vann Brynäs med 5-1.
Den andra matchen spelades i Gävle och där vann Djurgården med 7-4.
I den senaste matchen som lagen bara spelade för drygt en vecka sedan vann Djurgården med 5-2 hemma i Stockholm.

Kan Brynäs ta med sig segern senast in i den här matchen?
Ja, jag tror det. Detta på grund av hur laget spelade upp sig mot Modo. Hade Brynäs haft lite mer flyt så hade det mycket väl kunnat blivit en seger efter ordinarie tid. Det var i alla fall en ofantligt viktig seger för laget som verkligen är i ett pressat läge.
När Brynäs vänder hem till Gävle brukar det i alla fall vara i ordning på grejorna och det är på hemmaplan segrarna tas. Poäng i sju av dom åtta senaste hemmamatcher och endast två förluster på dessa. Att då få möta Djurgården som inte alls är i fas i bortaspelet och har radat upp sju raka förluster är ett perfekt läge för Brynäs att kunna ta sin andra raka seger.
Vid seger så är Brynäs bara sju poäng bakom Djurgården och går resultaten Brynäs väg ikväll kan det bara vara sju poäng upp till direktplatsen till slutspel, bara den vetskapen är en bra tändvätska.
Med seriens bästa powerplay lag på banan som äntligen fick vinna igen och återtog lite av självförtroendet. Samt att laget vill utkräva revansch sen floppmatchen mot Djurgården för bara någon vecka sedan gör att jag lutar det åt en hemmaseger.
Mitt spel blir Brynäs som segrare till 2,31 hos ComeOn.