Varberg som i stort sett är klara för Superettan nästa år igen tar här emot BP som har chans att säkra kontraktet till Allsvenskan kommande säsong. Det ser ut att bli en riktigt spännande match på förhand!


Varberg – Brommapojkarna
Spel: 2
Odds: 2.10 @ Unibet
Insats: 6/10
Spelstopp: 19.20

Det här ser som sagt ut att bli en riktigt spännande match. Varberg som har visat fin form på slutet tar emot ett hungrigt BP som kan säkra sitt allsvenska kontrakt i den här matchen. Båda lagen behöver en poäng för att säkra sina respektive kontrakt, Varberg för att stanna i Superettan och BP för att bli klara för Allsvenskan.

Varberg har som sagt fin form då man spelade 2-2 hemma mot topplaget Halmstad efter att ha legat under med 1-2 och nu senast slog man Umeå på bortaplan efter att ha legat under med 1-o. Det lär ha pumpat in rejält med självförtroende hos spelarna som nu är nästintill helt klara för spel i Superettan även nästa år. Man behöver bara en poäng på de två sista omgångarna för att bli helt klara för spel i Superettan nästa år. Nu möter man ruskigt tufft motstånd i rejält formtoppade BP som har allt att spela för i den här matchen!

BP har en ruskig formtopp för dagen med 3 raka segrar och fina 10-1 i målskillnad på dessa. Om man tittar ännu längre bak i tiden kan man stoltsera med fina 6 segrar på lagets 7 senaste matcher. Enda förlusten kom mot fjärdeplacerade Ljungskile. Nu möter man enklare motstånd och man möter ett lag som inte särskillt mycket att spela för. Bortaspelet har dessutom funkat väldigt bra för BP den senaste tiden då man har 4 raka bortasegrar och fina 11-1 i målskillnad på dessa. Så att laget spelar på bortaplan här spelare ingen större roll i mina ögon!


Pablo Pinones-Arce visar vägen ikväll!

BP har även vassa Pablo Pinones-Arce och Nabil Bahoui! Senast BP mötte Varberg gjorde han 3 mål och han visar även idag att formen är mycket fin då han gjort mål i 2 raka matcher nu. Nabil har gjort 4 mål i lagets 3 senaste matcher så räkna med en vass offensiv för BP. Pablo Pinones-Arce leder dessutom skytteligan med 2 mål och han lär vilja vinna den i år! 

BPs Gabrel Petrovic och Andreas Eriksson utgick senast p.g.a. skador men båda kommer till spel i kvällens match vilket är mycket positivt. Man kommer med andra ord till spel med bästa tänkbara lag!
Varberg har inga nya bekymmer att oroa sig över…

 Det här blir givetvis ingen ”walk in the park” för BP men jag tror man har både större motivation, kunskap och kvalitet än vad Varberg har och därmed känns tvåan mycket spelbar här! Varberg är nöjda med ett kryss och det kan göra att spelarna är något avslappnade vilket kan bli ödesdigert när ett heltaggat BP kommer på besök!