Denna tisdag bjuder inte bara på en fantastiskt U21 final utan även ett intressant bottenmöte i superettan mellan Brommapojkarna och Mjällby. Brommapojkarna som precis åkt ur allsvenskan, har inte klarat sig bra och placerar sig näst sist i tabellen med endast nio inspelade poäng medan Mjällby även dem är i samma situation och placerar istället på den sista platsen med sju inspelade poäng. Ett bottenmöte som betyder oerhört mycket innan miniuppehållet. Jag utgår från form och där är ett lag klart bättre. Häng med!

  • Match: Brommapojkarna – Mjällby AIF
  • Spel: Brommapojkarna rak vinst
  • Odds: 2,30 @ Bet365
  • Units: 4/10
  • Spelstopp: 18.00

brommapojkarna-logomjallby logo

 

Börjar vi med Mjällby så är det chockerande hur dåligt man har gått i årets superettasäsong. För ett år sedan tillhörde man den svenska toppen för att nu sänka sig så pass mycket så att man riskerar att gå ned till division 1. Man får aldrig riktigt något att stämma och målen rullar in medan man inte producerar något framåt. För tillfället har man fyra raka nederlag mot lag som Östersund, Frej, Assyriska och Gais. Och man kan säga att formen på spelarna är katastrofal. Idag ställs man mot Brommapojkarna på bortaplan och vinner man inte detta möte kan man nästan lite smått packa väskorna nu. Jag tror heller inte man har någon större chans till vinst, och fortsätter att ge Mjällby avslagsstämpeln.

Över till Brommapojkarna som inför i år tappat en hel del nyckelspelare och satsar på ungt. Utifrån egna erfarenheter vet jag vilket lag man har då jag bland annat mött mer än hälften av alla spelare i Brommapojkarna, och förvånar mig inte att man placerar sig långt ner med tanke på orutin och fysik. Ändå riktigt skoj att något lag äntligen vågar tro på sina ungdomar och verkligen ger dem chansen, så all cred till dem! Ser vi till de senaste prestationerna så är dem helt klart godkända och man är på uppgång. 0-4 mot Frej samt 2-1 mot Värnamo, är två fina resultat man kan ta med sig och jag tror man bara blir bättre och bättre. Heja BP!

Så vad blir mitt lir? Som jag sa tidigare så utgår jag från form vilket Brommapojkarna verkligen visat upp. Mjällby fortsätter att gå tungt och efter detta möte lär det bli ännu sämre. Rak vinst Brommapojkarna ger ett fint odds på 2,30. Det plockar jag med en insats på strax under medel!