Brommapojkarna har stora bekymmer i sitt spel för dagen där lagets försvarsspel är genomuselt! Här ställs man mot Kalmar FF som har gjort det bra efter uppehållet. Jag tror starkt på ett spel i den här matchen som känns tryggt på förhand.

Brommapojkarna – Kalmar FF
Spel: Under 2.5 mål i matchen
Odds: 1.85 @ Unibet
Insats: 6/10
Spelstopp: 16.00

Brommapojkarna har det riktigt tungt för dagen då hela laget spelar helt utan självförtroende. Man har 6 raka matcher utan seger bakom sig varav 4 av dessa har slutat med storförluster. De 2 andra matcherna har slutat 1-1 på BPs hemmaplan mot bottenkollegorna Halmstad och Syrianska. Det märks tydligt i BPs spel att man har problem för dagen då man skapar ytterst få målchanser samtidigt som försvaret släpper förbi sig motståndarna alldeles för enkelt. Det är framförallt spelet på bortaplan som är uselt men även på hemmaplan har man stora problem i att framförallt skapa målchanser och det talar för mitt spel här. Man kan ha stort bollinnehav i en hel halvlek utan att skapa en enda vass målchans…

Kalmar FF som kommer på besök har gjort det bra efter landslagsuppehållet då man har en stark seger på bortaplan mot Mjällby och 2 oavgjorda matcher på hemmaplan mot topplaget Helsingborg och Norrköping. Senast mötte man Helsingborg på hemmaplan och efter en helt okej insats slutade matchen 1-1. Man såg helt okej ut i defensiven, precis som i bortamatchen mot Mjällby där man även höll nollan. Detta talar för mitt spel här då BP som sagt har stora problem i offensiven för dagen. Kalmar FF ska givetvis gälla som favoriter här med tanke på BPs usla form men jag tror inte det blir någon ”walk in the park” för Kalmar utan man kommer få kämpa och slita för poängen i den här matchen. Förr eller senare kommer BP få ordning på sitt spel och då är man inte helt ofarliga.

secondColumn
Leder veteranen Henrik Rydström sitt Kalmar mot 3 nya poäng?

BP har positiva nyheter inför den här matchen då flertalet spelare börjar tillfriskna igen, framförallt på försvarssidan. Man fick tillbaka duktige Pontus Segerström i senaste hemmamatchen och till den här matchen är även ytterbackskollegan Fredrik Jonsson tillbaka vilket är ett defensivt plus för BP. Lägg därtill att viktige Gabriel Petrovic kan spela igen efter att ha missat senaste matchen. Man saknar fortsatt målvaktsduon Niklas Westberg och Davor Blaczevic plus Gabriel Özkan och Martin Falkeborn som båda är fortsatt är skadade.
Kalmar FF kommer till spel med samma lag som gjorde en bra match mot Helsingborg senast. Man saknar med andra ord fortsatt målvakten Zlatan Azinovic, utespelarna Jörgen Skjelvik, Erik Israelsson och Tobias Eriksson.

Kort summering:
Kalmar är givetvis ute efter 3 poäng i den här matchen men trots det räknar jag med att Kalmar kommer backa hem med sitt lag och låta BP föra spelet i den här matchen. Man vet att BP är duktiga på att hålla boll samtidigt som man vet att de har ruskiga problem med att skapa vassa målchanser. Jag tror matchbilden kommer vara ett BP som för spelet och ett Kalmar som ligger och väntar på vassa kontringschanser. BP är ett starkare lag på hemmaplan än vad man är på bortaplan och trots att man spelar helt utan självförtroende för dagen så tror jag man kommer göra en bra match här. Defensiven kommer vara prio ett för båda lagen här då inget av lagen vill förlora och jag tror mycket på underspelet!