Helgen är över och en ny vecka väntar med ett antal fina matcher på schemat. Ett intressant möte får vi se redan idag då ett mini derby väntar i Stockholm när Brommarpojkarna tar emot Sirius som kommer på besök. BP som underpresterat rejält i år, är på uppgång medan Sirius gått fantastiskt bra och placerar sig på en tredje plats i tabellen vilket innebär kval till allsvenskan. I mina ögon finns det bara ett lag som kan vinna detta, och när jag ser oddsfördelningen så njuter jag. Häng med!

  • Match: IF Brommapojkarna – IK Sirius FK
  • Spel: Sirius rak vinst
  • Odds: 1,83 @ William Hill
  • Insats: 6/10 Units
  • Spelstopp: 19.30

brommapojkarna-logosirius logo

Börjar vi med att kika på BP så finns det inte så mycket att orda om mer än att man spelat en dålig fotboll som inte håller nivå. Man har efter 16 omgångar endast spelat in 11 poäng, vilket gör att man ligger på nästsista plats i tabellen och krigar för att hålla sig kvar. Det är dock på sistone man lyckats få ihop lite poäng och man kan helt klart säga att laget är på uppgång. För en vecka sedan fick man med sig ett oavgjort resultat borta mot Varberg 1-1, och det får anses vara klart godkänt. Idag tror jag dock att laget för se ett nederlag då man möter ett för tufft motstånd i Sirius. För mycket orutin och för lite erfarenhet bäddar för förlust och jag går emot!

Över till något betydligt mer positivt nämligen gästande Sirius. Man har efter 16 omgångar endast dragit på sig en ynka förlust och den kom mot Ljungskile på övertid efter lite slarv. Ett facit på 7-8-1 tillsammans med ett målfacit på 30-13 är oerhört bra och man har både visat upp en fin anfallsfotboll samt en stark defensiv. Varberg, Syrianska och Degerfors misslyckades med att plocka poäng i denna omgång vilket ger Sirius ett ypperligt tillfälle att dra ett miniryck i tabellen och fortsätta behålla denna tredje plats som innebär kval till allsvenskan. Idag möter man BP som är på uppgång och trots att man i grund och botten är bättre så ska jobbet göras. Jag tvivlar inte på att man inte kommer göra det. Spik!

Så vad blir mitt lir? För att lägga till och bli ännu säkrare på varför jag tror på detta Sirius, så finns det även ett inbördes möten som man kan nämna. Man har mötts två gånger tidigare i år, varav en i superettan och en i svenska cupen. Bägge gånger blev det seger för Sirius med 3-1. Jag tror på samma scenario idag och spikar Sirius till en insats på strax över medel!