Rekommenderar dubblar relativt sällan men med en hög träffprocent på de tidigare förslagen så gör jag ett nytt försök här där jag hämtar målspelen från Grimsta IP och Nya Ullevi. Ett allsvenskt botten- och nykomlingsmöte samt en formstark toppmatch i divisionen under står på menyn. Kombinerar ett svagt försvarsspel med ett för dagen kreativt anfall som jag tror kan bära långt till 1,75 ggr insatsen.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Allsvenskan & Superettan
  • Match 1: Brommapojkarna – Halmstad
  • Match 2: GAIS – Örebro
  • Spel 1: Bortalaget att göra mål (Halmstad)
  • Spel 2: Hemmalaget att göra mål (GAIS)
  • Odds: 1,76 (1,35 x 1,30) @ Expekt
  • Units: 7/10
  • Spelstopp: 19.00 19/6

Brommapojkarna har fallit tillbaka efter en relativt positiv inledning där landslagsuppehållet kom lägligt efter två rejäla förluster mot topplagen Elfsborg och Malmö. Man sitter inne på en hel del talang i truppen men spelar dock något för naivt där man har en del att slipa på inför fortsättningen. Halmstad har det bekymmersamt även dem om man ser till läget i tabellen där man endast har en seger (Öster hemma) att gå på, men de efterföljande 4 matcherna har inte gett mer än en poäng och även här var uppehållets tidpunkt mer än lämplig. Det segrande laget i det här mötet hoppar tillfälligt upp på en plats ovanför nedflyttningsstrecket.

BP har ett positivt besked i att kaptenen Pontus Segerström kan återvända till mittlåset efter en längre tids frånvaro. Dock ett par andra avbräck där Niklas Westberg saknas i målet, samt Mauricio Albornoz och Fredric Jonson som inte heller är tillgängliga. Halmstad har en avstängd vänsterback i form av Christian Järdler. Har funnits frågetecken kring anfallarna Gudjon Baldvinsson och Mikael Boman, men båda finns med i truppen.

Ett låst och tillknäppt bottenmöte inledningsvis, kanske, men i överlag så tror jag faktiskt inte att det blir så. Defensiven är inte det främsta numret hos de båda lagen samtidigt som jag inte tycker att det ser tokigt ut framåt, även om HBK inte riktigt har fått till utdelningen i den graden jag anser att man kanske har förtjänat. I det stora hela är dock Brommapojkarnas svaga försvarsspel det som sticker ut allra mest där prestationerna kommer se till att även denna allsvenska sejour blir kortvarig. Man snittar 2,1 insläppta mål/match så här långt och här tvingas man dessutom ställa upp med en allsvensk debutant i målet. Man har endast lyckats hålla nollan intakt i en av 11 matcher (Norrköping hemma) där man dessutom hade en hel del flyt.

Halmstad har fysik framåt som kan ställa till en del bekymmer mot ett tunt hemmalag, där jag inte skulle bli förvånad om man fick med sig något på huvudet, där jag tror att man kan hota via fasta situationer bl.a.. Fjolårets möten i Superettan vanns med 2-0 och 3-0.

4010873746

2846560_570_321

GAIS har ryckt upp sig efter en trög inledning och är nu endast en poäng efter GIF Sundsvall och från kvalplatsen uppåt i seriesystemet. Man har börjat hitta rätt i laget efter en viss spelaromsättning inför säsongen där man nu är uppe i 3 raka segrar, där man har övertygat på slutet. Örebro däremot har varit toppat från start där man har bibehållit stabiliteten nästan halvvägs in i seriespelet. Man har endast förlorat en av 12 matcher så här långt där man nu har vunnit 5 matcher i följd. I mitt tycke har man alla förutsättningar till att lyckas med ett återtåg redan i år.

De båda trupperna är i stort intakta från föregående seriematch, med två undantag. GAIS har fått en skada på Mohammed Abdulrahman i anfallet där Linus Törnblad är en fullgod ersättare. Örebro kommer till spel utan Samuel Wowoah på vänsterbacksplats pga avstängning, vilket får ses som en försvagning.

Örebro imponerar stort i nuläget där man fortsätter att vinna matcher även när man inte riktigt presterar på sin allra främsta nivå. Fortsätter man på den inslagna vägen så ska mycket till för att man inte ska ta klivet upp till nästa säsong, där bl.a. utdelningen på hemmaplan har varit maximal så här långt. Full pott på Behrn Arena där man är omutbart med endast ett insläppt mål på 7 matcher, vilket är en fantastisk bedrift. På bortaplan är man, trots de goda resulaten, mer mänskligt där ÖSK ”endast” har lyckats hålla nollan intakt mot bottenlaget Brage som knappt snittar 0,6 mål/match och här menar jag på att man har ett tufft test framför sig. Jag skulle nog tro att man kommer släppa till fler avslut än vad man har några av de föregående matcherna.

GAIS har hittat rytmen där anfallsspelet är väldigt fyndigt och skarpt i nuläget. Man har nu gjort mål i 6 matcher i följd där man har stått för totalt 12 mål i dessa matcher. Senast mot Landskrona kunde man likväl ha gjort minst det dubbla (3-0) där man spelar med ett betydligt större självförtroende att jämföra med starten av seriespelet. Man hittar många sköna kombinationer som likväl kan ge bättre utdelning, utöver att samtliga mål senast kom till på huvudet där man har en hel del tyngd. Så här långt har man gjort mål i 5 av 6 hemmamatcher.


Min första tanke var att testa singlarna med över 1,5 mål på respektive gäng till drygt 2,65 per lag, väljer dock en mer överkomlig uppgift som kombineras. Halmstad (1,35) och GAIS (1,30) att göra mål i sina matcher spelas i en dubbel med en insats strax över medel.

Mindre insatser singlas på överspelen också:
Halmstad över 1,5 mål 2,65 (Expekt) 1,5/10 units
GAIS över 1,5 mål 2,62 (Bet365) 1,5/10 units

/Puyol