I något som kan förväntas bli en i längden viktig batalj för placeringarna på den nedre halvan av tabellen, så har vi en intressant match framför oss även här. Nykomlingen Brommapojkarna tar emot Gefle på Grimsta IP i huvudstaden där jag väljer att testa en mindre insats på det ena lagets prestation.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Allsvenskan
  • Match: Brommapojkarna – Gefle
  • Spel: Gefle över 1,5 mål
  • Units: 2,5/10
  • Odds: 3,00 @ Bet365
  • Spelstopp: 13/5 19.00

Brommapojkarna gör nu sin tredje sejour i Allsvenskan under 2000-talet, återigen med en relativt orutinerad trupp på många positioner där man har förlorat några tongivande lirare inför. Efter en någorlunda pigg inledning har man sjunkit nedåt med endast en poäng i de fyra senaste matcherna. Senast stod man upp på ett bra sätt mot Häcken nere i Göteborg men man lyckades inte stå upp i 90 minuter där man kan förvänta sig en annan matchbild ikväll.

Brommapojkarna kommer till spel utan Fredric Jonson, Gabriel Özkan och Serge-Junior Martinsson Ngouali. Utöver det har man frågetecken på Pontus Segerström och Anton Sandberg Magnusson.

Gefle kan i vanlig ordning vara en förhandstippad kandidat till att trilla ner till Superettan men Pelle Olsson fortsätter att få ut bra resultat ur sitt manskap och jag tror nog att man kan vara bättre än minst 2-3 lag till säsongens slut, däribland kvällens motstånd. Jämförelsevis så har resultaten varit något blandade även här där poängen senast mot Kalmar bröt en förlusttrend på tre raka matcher. Man har alltjämt noll poäng utanför Strömvallen, där bl.a. Helsingborg och Mjällby (topp 4, där matchen mot det sistnämnda motståndet var jämn) har stått för motståndet.

Gefle får klara sig utan Mikael Dahlberg på topp samt långtidsskadade Jonas Lantto och reservmålvakten Emil Hedvall.


Brommapojkarna kommer från en temposvag match där man till stor del koncentrerade sig på att spela ett lågt försvarsspel. Jag är inne på att man inte direkt kommer visa kvällens motstånd samma respekt med något högre placerade linjer där Gefles raka och direkta spel kan skapa en del bekymmer.

Gefle har varit med förr där jag ser rutinen och erfarenheten mot på pappret jämnbördigt motstånd i dessa sammanhang som ett plus. Den här matchen kommer även spelas på konstgräs, ett underlag även bortalaget föredrar där deras bästa bortamatch så här långt var mot Norrköping på just det materialet.

Trots Dahlbergs frånvaro så ser jag inte Orlov/Oremo som en dum kombination medan jag misstänker att hemmalaget kan vara mer drabbat av att alltjämt spela utan Jonson och eventuellt även Segerström i backlinjen.

Kvällens bortalag brukar ha svårt med poängskörden här men man brukar iallafall få med sig målen från Stockholm mot BP där man har hängt dit minst en kasse i 6 av 7 matcher. I 3 av dessa har man lyckats trycka dit det dubbla antalet. I övrigt har Gefle inte inlett riktigt sådär försiktigt som man brukar vara där man har släppt in fler mål än vanligt men även skapat mer mot lag man borde kunna få hål på. Att man endast har blivit nollat i en match (av 7) så här långt får ses som ett framsteg på så sätt.

-

Testar en låg insats på att Gefle lyckas göra två mål från det här mötet.

/Puyol