Båda lagen har haft en tuff tid bakom sig där BP:s kapten, Pontus Segerström, gick bort i cancer och i veckan gick Elfsborg tränare, Klas Ingesson, bort i cancer också. Utöver detta har Brommapojkarna har haft en tuff säsong bakom sig och man är sedan flera omgångar redan utslagna ur Allsvenskan. För Elfsborgs del är den här matchen oerhört viktig då man spelar för en plats i Europa League kommande säsong. Det är endast seger som gäller här och visst talar det mesta för det här. Jag lirar dock inte den raka tvåan, häng på!

Brommapojkarna – Elfsborg
Spel 1: Johan Larsson målskytt i matchen
Odds: 5.00 @ Bet365
Insats: 2/10
Spelstopp: 13.00

Spel 2: Johan Larsson första målskytt i matchen
Odds: 17.00 @ Bet365
Insats: 1/10
Spelstopp: 13.00

Brommapojkarna åker ur Allsvenskan med dunder och brak och de flesta spelarna i laget har nog längtat efter den här matchen då det innebär att säsongen är slut och man kan få ledigt från den här eländiga säsongen. Formen med 1 seger och 8 förluster på lagets 9 senaste matcher talar sitt tydliga språk. BP har inte i Allsvenskan att göra med det spelarmaterial man har att tillgå den här säsongen. På hemmaplan är man uppe i 7 raka förluster… Nu ställs man mot ett motiverat Elfsborg som måste gå för seger här. Försvarsspelet är under all kritik med 68 insläppta mål den här säsongen. Elfsborg är ett offensivt lag som ofta försöker komma runt på kanterna vilket gynnar mitt spel här då Johan Larsson utan tvekan kommer fylla på i offensiven och han kommer få ett par chanser att göra mål i den här matchen, var så säker. Jag tycker 5 gånger pengarna för allsvenskans målfarligaste försvarare är riktigt bra, framförallt i match som denna då man ställs mot BP som har allsvenskan i särklass sämsta försvar!

 

brommapojkarna-logo      IF-Elfsborg-Logo

 

Elfsborg har haft en blytung vecka bakom sig i och med Klas Ingessons bortgång. I avtacknings-matchen mot Djurgården hemma på Borås Arena skapade laget massor av lägen och trots 16 avslut så lyckades man inte göra något mål. Nu måste laget vinna till varje pris för att ens ha chans på Europa platserna kommande säsong. Jag räknar med ett riktigt motiverat Elfsborg som spelar för Klas Ingesson och jag räkna med ett fokus utöver det vanliga då man måste göra mål i matchen. Spelare som lagkapten Johan Larsson höjer sig alltid i denna typen av matcher och får han 2-3 målchanser i den här matchen så sätter han utan tvekan en av dem! Han är allsvenskans målfarligaste försvarare och gör han mål ikväll skrivs han in i historieböckerna som den enda försvarare i Allsvenskan som gjort 9 mål under en säsong. Enligt mina källor kommer Johan Larsson få ta såväl straffar som frisparkar i den här matchen för att slå rekordet. Elfsborg kommer till utan den defensiva trion Jon Jönsson, Henning Hauger och Sebastian Holmén. Elfsborg har revansch att utkräva mot BP efter 2-2 hemma i våras och mitt spel på att högerbacken Johan Larsson gör mål i matchen känns riktigt bra då han deltar i stort sett alla lagets anfall och ofta får ett par vassa målchanser under en match.

Kort summering: 
Det kommer att springas, kämpas och krigas av bara fan för att hedra Klas Ingesson och Pontus Segerström i den här matchen. Brommapojkarna spelar endast för hedern här och motivationen var som bortblåst mot AIK senast, frågan är om man kan höja sig igen i en match som den här? Elfsborg spelare för Klas Ingesson och kommer gå för seger här och man lär spela offensiv fotboll vilket gynnar mitt spel här då högerbacken Johan Larsson är allsvenskans kanske mest offensiva försvarare. Elfsborg bör vinna det här komfortabelt och visst bör Johan Larsson få ett par chanser att göra mål under matchen från sin högerkant!