Efter en tids uppehåll är jag nu tillbaka för att fortsätta leverera speltips. Dagens spel hämtar jag från Elitserien i bandy, där serieledande Sandviken gästar Broberg/Söderhamn i ett toppmöte, häng med!

Match: Broberg/Söderhamn – Sandviken
Tips: 2:a (-1,5)
Odds: 2,05 @ Betsafe
Insats: 6/10 units
Spelstopp: 2010-01-06 17:00

Motivering:

Ett toppmöte i Elitserien i bandy där, som sagt, serieledarna och guldfavoriten Sandviken gästar femteplacerade  Broberg/Söderhamn.  En match där jag tror att Sandvikens offensiva kraft kommer att bryta ned hemmalaget. Lagen möttes för övrigt på annandagen, en match där Sandviken på hemmaplan kunde slå tillbaka Broberg med 9-6.
Ja, Broberg gör en bra säsong, utan tvekan. Värvningen av Jocke Hedqvist har visat sig vara precis så bra som man på förhand hoppades på. Med sitt stenhårda och välriktade skott så är han ett ständigt hot mot motståndarna på alla typer av fasta situationer. På egen hand har han stått för 32 av de 82 mål som Broberg gjort, något som naturligtvis gör honom livsfarlig i en match som denna. Dock visar det även på en stor negativ faktor hos dagens hemmalag, då det framgår tydligt att laget inte besitter någon större offensiv bredd. Defensivt har man släppt in ett par mål för mycket än vad som väntas av försvaret, 70 stycken på 16 matcher. Detta ger målskillnaden 82-70 för laget, som står att jämföra med Sandvikens 123-54.

Ja, Sandviken, ett lag som efter en lite småtaskig inledning verkligen spelat upp sig den sista tiden!  Tio raka segrar, och målproduktionen är det, som ni ser i målskillnaden, inget fel på. Dessutom stämmer ju även defensiven då man spelar bra offensiv, motståndarna kan helt enkelt inte göra så många mål om man själv har ett stort bollinnehav på offensiv planhalva. Det är precis där Sandvikens styrka ligger, man har så många offensiva alternativ som alla håller världsklass. Edlund toppar skytteligan och har, precis som laget i sig självt, kommit igång efter en trevande inledning av serien, dessutom har man Aarni som producerar bättre än i fjol. På mittfältet har man dessutom landslagsspelarna Mossberg och Sveshnikov som blandar strålande passningar med egna offensiva utflykter.

Det enda negativa här kan vara väderförhållandena. Väderleksrapporterna säger några minusgrader och någon mm snöfall. Det hade kunnat vara betydligt värre, och då flertalet spelare i Sandviken kommer från annan ort där man spelat utomhus så lär det inte vara en alltför stor omställning, trots att det givetvis inte är gynnande.

En medelinsats på Sandviken att vinna med minst 2 bollars marginal tycker jag är spelvärt. Man spelar bra bandy och har en ruskig form. Dessutom har man fler matchvinnare i truppen än vad Broberg har och jag kan inte se mer än gamla goda ”Mother Nature” och herr Hedqvist som skulle kunna skjuta skutan i sank.

God spellycka,
/Blixt