Bristol City har inlett säsongen starkt och ställs nu mot ett mindre starkt Scunthorpe. Ett av lagen har mängder med skador vilket gör att jag kliver in på ett spel, häng på!

Bristol City – Scunthorpe
Spel: Bristol C först till 2 mål i matchen
Odds: 2.10 @ William Hill
Insats: 4/10
Spelstopp: 16.00 

Bristol City har siktet inställt på uppflyttningsplatserna den här säsongen och sett till spelarmaterialet känns det som en rimlig målsättning för laget. Man har inlett riktigt starkt med 5 raka utan förlust varav 3 av dessa har slutat med seger för laget! Senast besegrade man Notts County på bortaplan med 2-1 efter att ha fått en straff med sig på övertid. Rättvist resultat sett till matchen och den segern stärker givetvis laget inför den här matchen. Man har inga nya skador eller avstängningar att oroa sig över inför den här matchen. Dock tvingas man undvara unge Wes Burns som är iväg på landslagsuppdrag med Wales. Offensivt talar det mesta för att Kieran Agard gör hemmadebut här bredvid Aaron Wilbraham i anfallet vilket ger offensiven en ny dimension. Man är normalt starka på sin hemmaplan och nu ställs man mot ett lag man pliktmässigt bör besegra om man vill vinna serien. Jag tror starkt på ettan och jag tror starkt på att man är först till 2 mål här!

Scunthorpe har haft en riktigt tung inledning på säsongen med svårt motstånd och många skador. Man hade tre raka förluster i lagets tre första matcher men nu har man spelat upp sig något då man näst senast spelade 1-1 borta mot Yeovil och nu senast vann man bottenmötet mot Walsall med 2-1. Inga starka bedrifter direkt och nu ställs man mot betydligt tuffare motstånd i Bristol City. Skadeläget har förvärrats väsentligt och med tanke på lagets usla defensiv (11 insläppta mål på 5 matcher, näst flest i serien) så bör man få stora problem i den här matchen! Scunthorpe får klara sig utan försvararna Miles Addison, Eddie Nolan och Luke O’Neill här som är skadade. Lägg därtill målvakterna Sam Slocombe och James Severn saknas vilket gör att inlånade Robert Olejnik återigen tar plats mellan stolparna. Utöver dessa saknas även anfallaren Deon Burton och mittfältarna David Syers och Terry Hawkridge här. Lagets tränare sade så här på en presskonferens om skadeläget:

”- Det värsta jag varit med om under mina 30 år inom fotbollen”.  Tung skadelista med andra ord!

Kort summering: 
Bristol City ångar på i serien och allt annat än seger här vore givetvis uselt för laget. Jag tror man löser segern tämligen enkelt! Med tanke på Scunthorpes skadeläge så känns det här spelet klart spelvärt då Bristol City visar fin form för dagen! Om man ser till historien så har Bristol C två raka 2-0 segrar bakom sig mot Scunthorpe