Två av de mer framgångsrika lagen i Australien möts här, och mycket talar för att det kommer att bli en jämn ställning, iallafall enligt mig. Oddsen talar för hemmaseger, men jag tar rygg på bortalaget!

  • Match: Brisbane Roar – Western Sydney Wanderers
  • Spel #1: WS Wanderers +0.5 (Dubbelchans X2)
  • Odds: 2.025 @ Bet365
  • Insats: 3/5 Units
  • Spelstopp: 07:00
  • Spel #1: Målskytt: Kerem Bulut (WSW)
  • Odds: 4.00 @ Unibet
  • Insats: 1/5 Units

Brisbane Roar vann fjolårets upplaga av A-League, så att man nu ligger och fajtas om den sista slutspelsplatsen är en klar besvikelse. Även om poängen har börjat trilla in lite oftare på senare tid så finns det mycket att önska från spelet. Man avgjorde till exempel i 93e minuten borta mot Newcastle Jets, ett Jets som inför matchen hade sparkat 5-6 ordinarie spelare, så att man spelade jämnt med dem var riktigt uselt (hade dock spelat Roar i den matchen så uppskattar det sena målet). Nu har man dessutom spelat lite AFC Champions League där man i den första matchen förlorade med 0-1 trots en man mer i 65 minuter!!! Senast vann man dock borta med 0-1 mot Urawa, vilket var starkt.

Brisbane Roar har tagit hela 17 av 22 poäng på bortaplan vilket gör att det är svårt att ta dem på allvar nu när man spelar hemma. Normalt sett brukar man vara bra hemma, men den här säsongen känns det som att man inte klarar av pressen riktigt. Det ska dock sägas att man spelat 6 matcher på hemmaplan och 11 borta, men poäng per match blir fortfarande överlägset på bortaplan. Dessutom gör man färre mål per match hemma, och man släpper dessutom in fler mål hemma än borta. Nu möter man dessutom ett WSW som haft väldigt svårt på resande fot vilket gör att man är ganska stora favoriter, och all press ligger på hemmalaget, något som jag tror kan sätta käppar i hjulen. Corey Brown blev avstängd senast och kommer inte till spel, i övrigt inget större avbräck.

Brisbane_Roar_FCwestern-sydney

 

Western Sydney Wanderers, ett lag som förra säsongen slutade på en andraplats efter just Brisbane Roar. Man vann dessutom den senaste upplagan av AFC Champions League, men hur kommer det sig då att man ligger sist i A-League efter lag som t.ex Newcastle Jets? Det började med att man tappade en del bra spelare, och det kändes att  man var ett ganska nykomponerat lag, för samarbetet satt inte där det skulle. Men allt eftersom serien har gått så har spelet sett bättre ut, och inte minst efter anfallaren Kerem Bulut anlände till klubben. Bulut debuterade i den förra omgången i derbyt mot Sydney FC där han gjorde 2 mål, WSW förlorade dock med 3-4, men man hämtade upp 0-3 till 3-3 vilket var starkt.

1 poäng på 9 bortamatcher är vad Wanderers har samlat ihop till hittills, och naturligtvis är detta helt värdelöst. Klubbens ambitioner har varit att slåss om titlar, men nu ligger man alltså sist med 3 poäng upp till Newcastle Jets (3 matcher mindre spelade). I praktiken är man helt borta från slutspel, så varför spela på WSW om man inte har någon motivation? Jo motivation finns, för i Australien tilldelas ”Wooden spoon” till laget som slutar sist, och då WSW är en stor klubb i Australien är detta ett måste att undvika. Vi har sett de senaste matcherna att man faktiskt har jobbat som ett lag och att det finns en glöd i alla spelare.

Deras stora problem var alltså målskyttet i början av säsongen, något som på senare tid verkar ha löst sig någorlunda. Kerem Bulut ser stekhet ut och jag tror att han har god chans att göra mål i den här matchen. WSW lär göra minst ett mål, men jag tror att man kan göra fler, och då har man även god sannolikhet att ta poäng. Man får dessutom tillbaka Spiranovic och Poljak medan Hamill utgår pga skada.


Brisbane Roar ska naturligtvis vara favoriter, men lagen är egentligen ganska jämna och med tanke på att WSW har spelat bra den senaste tiden så tror jag att man har bra chans att ta poäng här. Jag tror verkligen att WSW petar in minst en boll, och då är det med stor sannolikhet Bulut som gör målet. Gör WSW 2 mål är det skräll om inte han står för ett av dem. Alltså WSW +0.5 AH samt Bulut målskytt spelas!