Brisbane Roar mot Wellington Phoenix, två lag som verkligen skulle vilja ha 3 poäng i den här matchen. Brisbane Roar jagar den sista slutspelsplatsen, och Wellington Phoenix vill behålla serieledningen för att direktkvalificeras till semifinal i playoffsen. Suncorp Stadium kommer koka, och vi kan nog få se en riktigt bra match.

  • Match: Brisbane Roar – Wellington Phoenix
  • Spel: Wellington Phoenix Draw no bet
  • Odds: 2,50 @ Bet365
  • Insats: 3/5 Units
  • Spelstopp: 07:00

Brisbane Roar, fjolårets segrare har haft en riktigt jobbig säsong och är nu pressade att ta den sista slutspelsplatsen. Man är 5 poäng bakom Melbourne City men har 3 matcher mindre spelade vilket gör att en vinst här skulle smaka mumma för Roar. Även om formen har blivit bättre på senare tid så tycker jag inte att deras spel imponerar, utan man har lyckats göra viktiga mål och plockat viktiga poäng i matcher som kunde gått hur som helst.

Det här blir 3e matchen på en vecka för Brisbane Roar, en vecka som varit målglad då senaste A-League matchen mot Sydney slutade 5-4 (till Sydney), och AFC Champions League matchen hemma mot Suwon slutade 3-3. Försvaret är alltså ett frågetecken, och när man nu möter ett av ligans bästa offensiver så kan man mycket väl få stora problem. Det positiva för Roar är att man dessutom gjort ganska många mål, men mot Sydney hade man mycket flyt där deras 1-0 mål egentligen borde blivit avvinkat för offside. Dessutom gjorde man 3 mål sista 10 minuterna, så om man såg matchen vet man att 4 mål framåt inte speglade matchen, det var inte direkt så att Roar hade ett bländande anfallsspel…

Luke Brattan är tillbaka från avstängning, men förstamålvakten Michael Theo är skadad, likaså Jade North.

Brisbane_Roar_FCwellington

 

Wellington Phoenix har tagit över som serieledare och är inne i sin bästa säsong någonsin. Man har släppt in minst mål i ligan och är säsongens överraskning enligt mig. Offensivt besitter man stor kvalité i Krishna och Burns som tillsammans skapar oerhört många målchanser, men den förstnämnde bränner ganska mycket lägen vilket gör att man hade kunnat göra betydligt fler mål än de 39 man gjort på 21 matcher. Man har flest segrar i ligan och man har 3 vinster och 2 oavgjorda på de 5 senaste matcherna. De 3 senaste matcherna har man vunnit mot Melbourne Victory, Adelaide & Perth Glory vilket är 3 av ligans bästa lag, sjukt imponerande!!!

Man spelade riktigt bra senast mot Perth Glory och vann med 1-2. Wellington har faktiskt varit riktigt bra båda hemma och borta den här säsongen och kan slå alla lag både framför hemmafansen och på resande fot. Nu spelar man alltså borta mot pressade Brisbane Roar som inte har varit en maskin på hemmaplan, och jag tror att man har betydligt större chans att ta 3 poäng än vad oddsen visar. Faktum är att den här matchen är närmare 55/45 ungefär och då är det rejäla överodds vi får här.

Vi stryker försvararen Manny Muscat, men tillbaka är deras skyttekung Nathan Burns.


Det här är en jämn match, och båda lagen har nästan lika stor chans att vinna enligt mig, därför är oddsen på Wellington Phoenix helt otroligt bra!

Wellington Phoenix Draw no bet @ 2,50
Wellington + Both teams to score @ 7,00