Suncorp Stadium står redo för drabbningen mellan Brisbane Roar och Wellington Phoenix. Hemmalaget har värvat in spelare i januarifönstret, så nu kanske de regerande mästarna kommer igång på riktigt? Oavsett så håller jag mig hellre till målspel i den här matchen.

  • Match: Brisbane Roar – Wellington Phoenix
  • Spel: Båda lagen gör mål
  • Odds: 1.72 @ Bet365
  • Insats: 3/5 Units
  • Spelstopp: 10:00

Brisbane Roar ligger en plats under slutspelsstrecket där det är hela 7 poäng upp till Melbourne City, vilket gör att den här och nästkommande matcher är oerhört viktiga. Blir avståndet till ovanstående lag större så blir det jobbigt för Brisbane att klättra, så viktiga poäng står på spel de kommande matcherna. Man har värvat in lite spelare i hopp om att rädda den här fjaskosäsongen, och enligt mig är det riktigt bra nyförvärv. Försvararen Jerome Polenz var en nyckelspelare för WS Wanderers förra säsongen och hjälpte dem till final i A-League. Även försvararen Luke DeVere har värvats in, men Polenz lär få mer speltid än DeVere. Brisbane har annars varit ganska ojämna den här säsongen, men nu när man har värvat in en riktigt bra mittback så kanske självförtroendet höjs lite, dock tror jag inte att man håller nollan här för så bra är man inte som kollektiv. Anfallsspelet har varit sådär hittills, men mot Wellington som inte är jätteduktiga defensivt så ska man kunna göra mål, inte minst nu när man verkligen behöver alla poäng man kan få.

Det ska även sägas att Brisbane har gjort mål i samtliga 11 hemmamatcher mot Wellington genom åren, och man har aldrig förlorat. Jag går inte mycket efter inbördes, men det är en kul detalj att tillägga. Viktigt för Brisbane Roar är att målvakten Michael Theo är tillbaka från långtidsskada, Matt McKay är tillbaka från landslagsuppdrag, och Thomas Broich är tillbaka från skada. Med motivation + hemmaplan i åtanke så tror jag verkligen inte Brisbane går mållösa här. Saknas gör deras bästa målgörare Henrique, men man har fler duktiga spelare som kan näta, och frågan är om inte fler spelare kan glänsa om Henrique saknas… det får vi se!

 

Brisbane_Roar_FCwellington

 

Wellington Phoenix är en av mina stora överraskningar den här säsongen, man spelar en rolig och underhållande fotboll, och inte nog med det så tar man många fler poäng än vad jag trodde att dem skulle. Man ligger 4a och har 16 poäng ner till Brisbane under slutspelsstrecket, men man har bara 1 poäng upp till andraplatsen som ger direktplats till semifinalen. Det som främst utmärker Wellington är deras oerhört skickliga offensiv, och då tänker jag på Nathan Burns & Roy Krishna som gjort 10 respektive 5 mål. Man snittar 2.00 mål/match framåt och 1.00 mål/match bakåt. I förra omgången vann man hemma mot just Brisbane med 3-0, då utan sina stora stjärnor Burns & Krishna. Gör man 3 mål på Brisbane utan dessa spelarna så bör man verkligen kunna göra i alla fall 1 när dem är med. Man har bara blivit nollade en enda gång, det var mot giganten Melbourne Victory (2-0). På bortaplan har man endast hållit nollan mot Sydney (0-2), en match där Sydney var oerhört ineffektiva, faktum är att man hade lägen för 1-0 flera gånger om i den första halvleken. Med andra ord göra båda lagen mål ofta när Wellington spelar på resande fot, och så tror jag det blir även här.

Förutom att Jeremy Brockie är såld så har man inte betydande avbräck, utan Wellington kommer med ett slagkraftigt lag, och man har god chans att ta Wellingtons första seger någonsin borta mot Brisbane Roar.


Brisbane Roar i desperat behov av poäng mot ett Wellington Phoenix som nästan alltid gör mål. Det här kan inte sluta annat än i målkalas enligt mig, men nöjer mig med båda lagen gör mål här även om jag tror det blir minst 3 mål. Alltså, båda lagen gör mål spelas med 3 av 5 Units.

Övriga spel: 

Under 10,5 hörnor @ 1.85 (2/5 Units) - Bet365