I den här matchen har vi den största besvikelsen så här långt i Brisbane Roar, och dem ställs mot den största överraskningen så här långt i Perth Glory. Bolagen satte tidigt Brisbane Roar som favoriter i den här matchen, och ju närmare matchstart vi desto lägre blir oddset på Brisbane. Jag tycker att oddset på hemmalaget är dumdristigt, för Perth Glory är ett av ligans bästa lag!

 • Brisbane Roar – Perth Glory
 • Spel #1: Perth Glory Draw no bet
 • Odds: 2.50 @ Bet365
 • Insats: 3/5 Units
 • Spelstopp: 07:00

 

 • Spel #2: Perth Glory +2 hörnor
 • Odds: 2.00 @ Bet365
 • Insats: 4/5 Units
 • Spelstopp: 07:00

 

 • Spel #3: Perth Glory Över 1 mål
 • Odds: 1.847 @ PinnacleSports
 • Insats: 3/5 Units
 • Spelstopp: 07:00

Brisbane Roar är säsongens största besvikelse så här långt. Man har hela 5 förluster och bara en enda vinst. Man har vunnit mot Newcastle Jets som är ett av de sämre lagen i serien, och det verkar hittills som att man endast spelar bra när man inte blir pressade högt. När man har mött bättre lag som väljer att pressa högre så slarvar man och man släpper till väldigt mycket målchanser. Ett exempel på detta var hemmamatchen mot Sydney som man förlorade med 0-2, Sydney var riktigt snabba med att pressa bollhållaren, något som Brisbane inte klarade av att kontrollera. Nu möter man ett Perth Glory som också gillar att pressa högt och flytta fram laget, och frågan är då om man kan hantera det den här gången eller om det slutar lika illa som vanligt. Man får inga nya avbräck, men förstamålvakten Theo saknas fortfarande vilket har visat sig varit tungt för Brisbane.

Brisbane_Roar_FCperth-glory

Perth Glory är ett väldigt intressant lag, man var inte tippade högt inför säsongen, men efter bara 7 omgångar har man verkligen visat att man tänker slåss om titlar. Det som utmärker Perth Glory extra mycket är deras fasta situationer. Frisparkar blir nästan alltid farliga även om det är inlägg eller skott som gäller, man har nämligen Marinkovic på mittfältet som slår fantastiska passningar, och även får in otroliga skott. Han slår allt som oftast även hörnorna, och det är här man är som farligast. Med Marinkovic’s otroliga känsla i foten och Perth’s duktiga huvudspelare i t.ex Djulbic så är man ett ständigt hot på fasta situationer. Förutom detta så har man otroligt bra yttrar, och då tänker jag främst på Hersi som nästan alltid kommer förbi sin gubbe på kanten. Hersi kom från WS Wanderers och var en av deras bästa spelare, och nu är han en viktig pjäs i Perth Glory’s jakt på titlar. Vi stryker mittfältaren Zadkovic, inget direkt avbräck då han brukar börja på bänken. Tillbaka kommer Sidnei Sciola som var deras bästa spelare förra säsongen, oklart hur mycket han kommer spela dock. Även MacLaren är tillbaka i truppen, och där har vi en duktig offensiv inhoppare ifall det skulle kniva ihop sig.


Kan Besvikelsen Brisbane Roar slå serieledarna Perth Glory?
Ja, det kan dem. Men oddsen på Brisbane är på tok för låga och det har blivit ett otroligt värde i att spela på Perth Glory. I min värld så är det här en 50/50 match i stort sätt där Brisbane’s enda fördel är att man har hemmaplan. Perth Glory är ett klart bättre lag, det har man visat i samtliga matcher, man vann även senast mot Brisbane med 3-2 på hemmaplan. Jag tror det kan bli en del mål här, så jag garderar med Perth Glory mål och Perth Glory vinst med insatsen tillbaka vid oavgjort.