Brisbane Roar har redan slagit rekord den här säsongen, men det är inga positiva rekord för deras del. Man hade aldrig förlorat de tre inledande matcherna i serien, något som man har lyckats göra nu alltså. Melbourne City och andra sidan var tippade att ta hem hela A-League inför säsongen, men efter fyra omgångar har man inte en enda vinst. Två lag som har gjort många supportrar besvikna alltså, och nu ser båda lagen sina chanser till säsongens första 3-poängare.

  • Match: Brisbane Roar – Melbourne City FC
  • Spel: Oavgjort (1:a halvlek)
  • Odds: 2.30 @ Bet365
  • Insats: 2/5 Units
  • Spelstopp: 09:30

Brisbane Roar har inte en enda vinst hittills och de regerande mästarna är minst sagt desperata efter 3 poäng. Brisbane som släppte in minst mål förra säsongen har hittills släppt 7 mål på 3 matcher vilket är under all kritik. Nu ska det dock sägas att man har haft ett tufft spelschema med bra motstånd, men på sättet man har spelat så finns det anledning för klubben att vara oroliga. Man står inför 4e omgången med 0 poäng, något man hoppas ska ändras mot Melbourne City, men då gäller det att vara på tå från start. I premiären mot Adelaide (1-2) gjorde man första målet, men när man sedan fick en utvisning så var det kört. Att man i matchen efter åkte på en snöplig förlust borta mot Perth (3-2) gjorde inte saken bättre, och det var här som man fick en otrolig press på sig. Sydney hemma är ingen lätt match, men man spelade riktigt dåligt i den matchen och förlorade rättvist med 0-2. Ska man ha chans på slutspel så måste naturligtvis resultaten bli bättre, men för att detta ska ske så måste man få igång spelet, man måste hitta kombinationer i anfallet samtidigt som man håller ett disciplinerat försvarsspel. Jag tycker mig ha sett ett bättre Roar i första halvlek än i andra, och jag tror att man är tillräckligt taggade för att sätta bra fart från start i den här matchen! Saknas i matchen gör Liam Miller som har lämnar klubben, men in kommer avstängde Matt McKay.

Brisbane_Roar_FCmelbourne-city

 

Melbourne City har inlett med mycket dåliga resultat, inte minst på grund av att man var favoriter hos spelbolagen att ta hem hela ligan. Publikfavoriten David Villa har spelat riktigt bra i samtliga matcherna och mycket går genom honom, men den tråkiga nyheten för Melbourne City är att han inte kommer vara kvar mer då låneavtalet går ut. Vad ska man göra nu då? Jo övriga spelare får ta mer ansvar helt enkelt, för kapaciteten att sluta högt har man även utan David Villa. Faktum är att man har spelat bra i alla matcher trots att man endast har 2 poäng efter 4 matcher. Framförallt har man tagit kommandot från start i alla matcher, men på något sätt så har man säckat ihop i andra halvlek. Melbourne City är ju förberedda på hur man ska agera utan David Villa då man visste att han inte kunde spela så många matcher, men nu när Villa har stått för det mesta framåt så kan det bli svårt. Jag tror dock att City vill visa vad man går för även utan spanjoren, så man går nog som vanligt ut och sätter press direkt i första halvlek, sen återstår det att se om man klarar av att hålla uppe spelet i den andra halvan också. Saknas gör de tre startspelarna Germano, Murdocca samt David Villa.


Båda lagen är desperata efter 3 poäng, och båda vet att man måste börja prestera bättre om man ska ha chans på slutspel. Känslan är att båda lagen har fullt fokus från start, och att båda kommer gå stenhårt för vinst här. Inget av lagen är nöjda med kryss, därför är det möjligt att det blir en del mål i den här matchen. Jag tror dock att eftersom båda har presterat bäst i första halvlek så är det stor möjlighet att första halvlek slutar oavgjord. Melbourne City har faktiskt spelat oavgjort i alla förstahalvlekar hittills. Tror dock inte på mållöst i 1:a halvlek, så därför testar jag en lägre peng på resultatet 1-1 i första halvan. Båda lagen är dessutom ganska ”hörnsnåla” så jag testar ett hörnspel i matchen.

Under 5 hörnor 1:a halvlek (1.825) med 1.5/5 Units @ Bet365

1-1 i 1:a halvlek (7.50) med 0.25/5 Units @ Bet365