Vi tar oss till Suncorp Stadium för ett möte mellan Brisbane Roar – Melbourne City, ett möte mellan två riktigt bra lag. Brisbane vill vinna för att ta sig upp på förstaplatsen medan City vill studsa tillbaka över slutspelsstrecket. Brisbane ska vara favoriter men värdet ligger enligt mig i bortalaget.

  • Match: Brisbane Roar – Melbourne City 
  • Spel: Melbourne City +0.5 AH
  • Odds: 1,85 @ Bet365
  • Insats: 3/5 Units
  • Spelstopp: 10:00

Brisbane Roar har inlett serien alldeles lysande. Med flera smarta nyförvärv i t.ex mittfältsregissören Corona samt anfallstalangen Maclaren så har man ett riktigt bra lag som ofta styr matcherna. På 6 matcher har man 4/1/1 där man egentligen har varit det bättre laget i samtliga matcher, eller åtminstone har man inte varit det sämre laget. På hemmaplan har man 3/0/0 och 6-1 i målskillnad vilket är imponerande. Så att Brisbane kommer vara ett topplag är det inget snack om, men nu står Melbourne City på andra sidan och det är det svåraste motståndet hittills. Här kommer man inte kunna styra och ställa tror jag, för Melbourne City är bra på att sätta hög press och man är framförallt bra på att hålla i bollen och skapa målchanser. Brisbane kommer få det tufft, men favoriter pga hemmaplan ska man absolut vara.

Inga nya märkvärdiga avbräck för Brisbane som kommer med bra lag.

Brisbane_Roar_FCmelbourne-city

 

Melbourne City har ligans kanske bästa spelarmaterial, inte minst om vi tittar offensivt. Ligans absolut bästa spelare måste nästan vara Aaron Mooy, innermittfältaren som även spelar i landslaget. Utan Mooy har vi sett att Melbourne City totalt fallerar, men han är tillbaka från landslagsuppehåll nu och City kommer vara starkare än någonsin. Nu är även stjärnyttern Harry Novillo på riktigt tillbaka från sin skada, och dessa två herrar kommer skapa problem för samtliga lag framöver. Som spets har man Fornaroli som tillsammans med Novillo och Mooy blir ett glödhett vapen. Problemet för City har varit försvarsspelet, och det måste man vara noggranna med för att lyckas ta poäng här, men man har definitivt spelarmaterialet för att göra en bra insats mot Brisbane.

På skadelistan lägger vi till mittbackarna Hughes och Kisnorbo, två tapp som blir ganska jobbiga iom att man nu får ändra om lite. Men bredden finns som sagt, och när man nu får tillbaka landslagsspelarna Mooy och Franjic där den sistnämnde varit skadad så har man ett riktigt slagkraftigt lag.


Brisbane Roar har övertygat hittills, men Melbourne City sitter på ett ruskigt bra lag. Matchen ska väl vara ganska jämn med chanser åt båda håll, men där Brisbane kanske har lite mer boll. Med snabba yttrar och en Mooy med en superpassningsfot så ska man kunna straffa Brisbane rejält på kontringarna. Nyckeln blir dock att hålla tätt i försvarsspelet. Melbourne City +0.5 spelas med en medelinsats.