Intressant match att vänta där båda lagen slåss om mycket viktiga poäng i den fortsatta jakten på play-off. Brighton har sett något bättre ut den senaste tiden men Reading ligger bättre till i tabellen. Brighton som är favorit på hemmaplan och där har man också varit stabila denna säsong, jag tror dock att Reading kan överraska i denna match.

Match: Brighton – Reading
Spel: X2
Odds: 1.88 @ Expekt
Insats: 5/10 units
Spelstopp: 8/3 16:00

Brighton tog en knapp men viktig seger i senaste matchen när man vann med 1-0 borta mot Millwall. Brighton som är fortsatt med i jakten på play-off då man ligger på en 8:e plats i tabellen 3 poäng efter Wigan som har sista play-off platsen. Man har gjort en bra säsong så här långt och varit stabila både hemma och borta. 3-0-2 på dom fem senaste. Man har mycket att tacka sitt stabila försvar denna säsong. Hemma denna säsong har man 7-5-4 med 22/15 i mål. Will Buckley och Jake Forster-Caskey gjorde inhopp i matchen mot Millwall efter skador och kan komma att spela även i denna match. Jesse Lingard som är inlånad från Man United kommer förmodligen att start igen i anfallet. Andrew Crofts och Craig Mackail-Smith är fortsatt långtidsskadade.

reading-yeovil-2014

Reading kändes som att man var på gång efter ett par riktigt bra insatser men har allt sedan dess tappat i form och laget har sett något hängigt ut senaste veckorna. Förlusten mot Blackburn i mitten på februari följdes upp av 1-1 i senaste matchen hemma mot botten laget Yeovil, Reading låg under redan i halvtid och fick med sig en poäng tack vare ett självmål i den andra halvleken. Man är fortsatt aktuella för play-off då man ligger på en 7:e plats strax under Wigan på 6:e platsen och har 1 poäng upp. Det är med andra ord en riktigt viktig match detta då Brighton ligger strax efter. 7-3-6 borta denna säsong med 20/20 i mål. Wayne Bridge och Sean Morrison är nu nära att kunna spela igen efter skada dock inte i denna match. Fortsatt borta är också Mikele Leigertwood, Jason Roberts och Jem Karacan.

Ja viktiga poäng står på spel för båda lagen då man krigar om den sista play-off platsen båda två. Båda lagen har också varit något trevande även om det sett lite ljusare ut för Brighton i dom senaste matcherna, Brighton som också varit stabila på hemmaplan denna säsong blir ingen lätt uppgift för Reading även om man presterat på bortaplan denna säsong. Historiken mellan lagen skvallrar om jämna matcher med ett litet övertag för Reading, jag tror inte på något sätt att Reading kommer att vika ner sig i denna match med tanke på dom viktiga poängen som står på spel, Brighton är inte lätta att tas med på något sätt hemma heller. Ett oavgjort resultat är en klar möjlighet i denna match. Dock tror jag faktiskt att Reading kan vakna till i denna match då man möter ett lite bättre motstånd än i dom senaste två matcherna, jag tror att man åtminstone mäktar man ett oavgjort resultat men skulle lika gärna kunna avgå med en vinst med uddamålet. Dubbelchans X2 spelas i denna match till ett bra odds.