Brighton är riktigt nära topp 6 och play-off nu, man har bjudit på ett par stabila insatser i dom senaste omgångarna och laget verkar må riktigt bra just nu. Ipswich har kämpat en del med skador och det syns när det kommer till lagets anfall, hoppet att ta sig till topp 6 är sannolikt ute för Ipswich och jag tror man får det tufft i denna match.

Match: Brighton – Ipswich
Spel: Brighton
Odds: 2.05 @ Bet365
Insats: 5/10 units
Spelstopp: 22/3 16:00

Brighton har siktet inställt på topp 6 och visst är man på god väg att ta sig dit också. Det har sett riktigt bra ut i dom senaste omgångarna och i senaste matchen hade man inga större problem med att avfärda Bolton med 2-0 på bortaplan. Laget ligger inför denna match på 8:e plats i tabellen, en poäng upp till 6:e platsen saknas och till sin fördel har man en match mindre spelad så det bör bara vara en tidsfråga innan man tagit sig in på topp 6. 3-1-1 på dom fem senaste där en av segrarna kom hemma mot QPR där man vann med 2-0. Hemma denna säsong har man 8-6-4 och 25/16 i mål. Man är i allra högsta grad med i kampen om play-off. Andrew Crofts och Andrea Orlandi är långtidsskadade. I övrigt har man inte större bekymmer med laget.

Buckley är farlig och Ipswich får se upp.

Buckley är farlig och Ipswich får se upp.

Ipswich har haft det tufft sedan anfallaren David McGoldrick blev skadad, man har tappat och ligger lite väl långt efter jakten på play-off och laget har helt enkelt inte den farten som krävs just nu. I tabellen ligger man på 9:e platsen strax bakom dagens motståndare men med 6 poäng upp till play-off. I senaste matchen förlorade man klart hemma mot Wigan med 1-3, 2-0-3 på dom fem senaste där båda vinsterna kommit mot sämre lag i botten. Borta denna säsong har Ipswich spelat 4-8-6 med 20/24 i mål. Förutom McGoldrick saknas också Anthony Wordsworth i denna match, frågetecken finns på Cole Skuse.

Brighton har nu målet inom räckhåll och jag tror man kliver in på topp 6 efter denna match. Laget har fått det mesta att stämma och man har både formen och farten att klara av Ipswich som inte presterat bra mot bättre lag den senaste tiden och som varit bleka framåt ända sedan McGoldrick blev skadad. Brighton är vassa framåt och man ger inte heller borta allt för mycket. Har svårt att se något annat än en hemmavinst i denna match och jag spelar den raka ettan med måttlig insats.