Barnsley satt klockrent igår till oddset 3.40! Idag tar vi nya tag i Championship där Brighton tar emot Charlton i en match som jag tror det blir en hel del mål i.


Brighton – Charlton
Spel: Brighton gör 2 mål eller fler i matchen
Odds: 2.00 @ Bet365, Ladbrokes
Insats: 6/10
Spelstopp: 20.45

Brighton ligger sexa i tabellen och har bara 1 poäng till missad playoffplats så alla matcher är otroligt viktiga för laget nu. Man ställs mot Charlton som ligger på sextonde plats och som bara har 3 poäng ned till nedflyttning…

Brighton hade en riktig formtopp för ett par veckor sedan men sedan åkte man på stryk i två raka bortamatcher och de såg illa ut för laget. Men nu har man vaknat till liv igen och näst senast körde man över topplaget Crystal Palace på hemmaplan med 3-0 och nu senast var man ytterst nära att slå formstarka topplaget Nottingham på bortaplan men tyvärr tappade man in 2-2 kvitteringen på tilläggstid. Men man gjorde återigen en riktigt bra prestation och nu möter man ett betydligt beskedligare motstånd som är väldigt ojämna i sina prestationer.

Brighton är normalt ett starkt hemmalag som är väldigt svårslagna men tyvärr kryssar man alldeles för ofta och 2-2 mot ett ojämnt Charlton är inte alls otroligt här. Brighton har 9-7-3 som resultatrad och 30-16 i målsskillnad och formen är minst sagt på topp med 5 segrar och 1 oavgjord på lagets 6 senaste hemmamatcher!  

Charlton som kommer på besök är som sagt väldigt ojämna i sina prestationer och formraden är 2-1-2 på lagets 5 senaste matcher. Man slog Bolton hemma med 3-2 senast i en svängig och händelserik match och i matchen innan det åkte man på stryk hemma mot Millwall med 0-2. Svårbedömda som sagt men det enda som laget haft stora bekymmer med i samtliga matcher är lagets dåliga defensiv som släpper alldeles för mycket chanser till motståndarna. Charlton är annars ett av seriens bättre lag på bortaplan och gör laget 1 mål här så måste Brighton givetvis framåt och göra minst 2 för att vinna matchen.


Fixar Brightons bäste målskytt Craig Mackail-Smith
2 mål på egen hand ikväll?

Brighton har positiva nyheter inför den här matchen då målvakten Tomasz Kuszczak och duktige mittfältaren Liam Bridcutt återigen kan spela för laget då de var sjuka i helgen. Man får även tillbaka backen Adam El-Abd men man saknar fortsatt avstängde anfallaren Ashely Barnes.
Charlton har sena tester på försvararen Taylor, mittfältaren Dale Stephens och anfallaren Ricardo Fuller som utgick skadad senast.

Något som talar för mitt spel här är att Brightons offensiv verkligen har vaknat till liv igen och senast gjorde man 2 mål borta mot topplaget Nottingham och i lagets 2 senaste matcher på hemmaplan har man gjort 3 mål på topplaget Crystal Palace och 4 mål på Huddersfield som krigar i botten av tabellen. Nu möter man ett Charlton som har stora bekymmer i sin defensiv och som släppt in 2 mål eller fler i 3 av lagets 4 senaste matcher. Jag tror utan tvekan Brightons vassa offensiv gör minst 2 mål på Charlton ikväll!