Brighton har verkligen lyckats med sitt mål, att nå playoff och som man gjort det. Laget har kämpat och slitit dom senaste månaderna och fick till slut kliva upp på den sista playoff platsen då Reading förlorade i senaste omgången. Detta kommer man inte att ge bort utan fight och Blackpool kommer att få sig en åktur i denna match.

Match: Brighton – Blackpool
Spel: Brighton -1
Odds: 1.95 @ Ladbrokes
Insats: 6/10 units
Spelstopp: 21/4 16:00

Brighton har varit något av en framgångsaga denna säsong och som man jobbat och kämpat dom senaste veckorna för att nå dit man just nu befinner sig, på playoff. Dock var resultatet i senaste omgången 1-1 borta mot Huddersfield en mardröm men tack vare bland annat Reading som förlorade så kunde Brighton kliva upp på 6:e platsen och där ligger man nu 1 poäng före just Reading. Brighton som också är obesegrade på dom 5 senaste med 2-3-0, med vinster både borta och hemma. Hemma denna säsong har man spelat 9-6-6 med 28/20 i mål. Andrew Crofts och Andrea Orlandi saknas fortsatt, Will Buckley kan vara tillbaka, är han det är det riktigt positivt för anfallet.

brightonblackpool

Blackpool åkte på en förväntas förlust i senaste matchen när man föll hemma mot Burnley med 0-1, förlusten innebär att man har det fortsatt tungt i botten och ligger under strecket 22:e plats på 42 poäng. Man gav också i och med förlusten ett visst hopp till Barnsley som ligger strax efter Blackpool att kunna få chansen att kliva om och upp. Dom 5 senaste matcherna för Blackpool har varit dystra med 0-1-4 och det lär nog fortsätta även i denna match. Borta denna säsong har man 3-6-12 med 12/15 i mål. Man dras med skador och tyvärr saknas man också en del spelare i denna match, Ricardo Fuller, Kirk Broadfoot och Robert Earnshaw, frågetecken finns på Jack Robinson.

Just nu är dessa två lag som natt och dag, Brighton innehar den sista playoff platsen och det är inget man kommer att ge bort hur som helst, detta har man kämpat för länge och man har verkligen lyckats att pricka formen och behålla den under en längre tid. Blackpool riskerar att åka ur Championship och det ser inte alls bra ut för laget, dagsformen är riktigt usel och inget har gått lagets väg den senaste tiden och att möta Brighton borta i detta läge är helt klart en mardröm. Brighton kommer att slåss med allt dom har i denna match för att säkra 3 mycket viktiga poäng för att inte ge tillbaka 6:e platsen till Reading om dom vinner och Brighton tappar poäng, eller för den delen Ipswich som också har chansen då man har lika många poäng som Reading. Vinst för Brighton är att vänta, man har förutsättningarna till det och Blackpool får tyvärr hoppas på poäng i nästa match.