Dagen efter dagen efter dagen efter dopparedan är kommen och vi har en full omgång på söndagen i Serie B. jag lägger en del av min fokus på matchen mellan Brescia och Ternana, där jag tycker att Brescia såklart ska ha fördel då man spelar på hemmaplan där man varit så starka under hela hösten. Ternana är mycket upp och ner där man av naturliga skäl är mest ner på bortaplan där man släpper in alldeles för många mål. Tror Brescia tar kommandot direkt och öser på framåt!

  • Brescia – Ternana
  • Spel: Brescia över 1.5 mål
  • Odds: 2.08 @ Unibet
  • Insats: 7/10 Units
  • Spelstopp: 15.00

Brescia har bra form just nu med 6 raka utan förlust och man vann imponerande med 1-2 borta tabellfyran Bari efter att ha vänt underläge 1-0 till 1-2. Men det är ju på hemmaplan man varit som allra bäst denna säsong där man spelat offensivt, varit väldigt bra på de kontringar man fått och varit effektiva. Man har 6 vinster och 3 oavgjorda, det vill säga obesegrade på hemmaplan med 19 mål gjorda dessutom. Här räknar jag kallt med att man går för 3 poäng och därmed avsluta 2015 på bästa sätt. Dessutom kan man börja vårsäsongen genom att ligga på en bekväm 5e plats, som man ligger på just nu och det är otroligt positivt för en klubb som ju åkte ut förra säsongen men som fick en gratisplats på grund av att andra lag tvångsnedflyttades.

Här får man tillbaka viktige mittfältaren Tomas Kupisz som är ett klart plus för hemmalaget då Kupisz varit strålande på sin kant under hösten. Dessutom var anfallaren Alexandre Geijo tillbaka senast efter att ha missat 1 match på grund av skada och gjorde mål direkt.

brescia new    ternana

Ternana kan spela riktigt bra ena veckan för att sen falla igenom totalt andra veckan både hemma som borta. Men ändå är det på hemmaplan som man spelat bäst fotboll. På bortaplan har man tagit sina vinster men man har i många matcher förtjänat betydligt mindre än vad man fått i utdelning. Men 18 insläppta på bortaplan talar ändå sitt tydliga språk, och det är dessutom i underkant vill kan säga. Borde nästan varit 22-24 mål. Nu kommer man från en 4-0-förlust borta mot Cesena som följdes upp mot med 1-1 hemma mot Lanciano vilket är svagt. Och här kan man få ytterligare problem när ett väldigt bra Brescia utan vidare avbräck säkerligen lär visa vad skåpet ska stå. Man har dessutom släppt in minst 1 mål i samtliga bortamatcher denna säsong!

Vi stryker Federico Furlan, som fick rätt kort senast och därmed avstängd här, och det är ett tungt avbräck på mittfältet då han varit en av de bättre denna säsong. Vi stryker troligen mittfältaren Franco Signorelli och backen Jens Janse som båda hade gjort laget bättre.

———————————————————————————————————————————————————–

Brescia är det bättre laget här och man har imponerat denna säsong. Man är väldigt bra på hemmaplan och formen är kanon för dagen. Skadeläget är väldigt bra och man får dessutom tillbaka 2 mittfältare från avstängning, ett klart plus. Ternana blandar och ger en del, men man gör sina bästa matcher på hemmaplan. man har tagit en del vinster borta men det speglar inte alltid matchbilderna. Man har Furlan avstängd här vilket är ett tungt slag och jag tror man får det väldigt tufft här. Jag spelar Brescia över 1.5 mål till oddset 2.08. Insatsen är ganska hög här. Kämpa Brescia!!

/ L’orso