Dags för Serie B igen och jag lägger en del av min fokus på matchen Brescia-Spezia där jag tycker oddset är alldeles för generösa på hemmalaget här. Man är inne i en riktigt bra period med 4 raka utan förlust. Dessutom har man varit extremt effektiva på hemmaplan. Även Spezia är i bra form, men man hade en cupmatch i onsdags där man mönstrade en bra startelva och nu dags för match mot ett formstarkt Brescia på bortaplan. Lutar åt hemmaseger helt klart.

  • Brescia – Spezia
  • Spel: Brescia asian handicap 0
  • Odds: 1.75 @ bet365
  • Insats: 8/10 Units
  • Spelstopp: 15.00

Brescia har är i bra form med 4 raka utan förlust där 3 av dom är segrar. Senaste vinsten kom borta mot Vicenza (1-2), men det är framförallt på hemmaplan som man är som bäst. Där är man obesegrade fortfarande och man har gjort en hel del mål mot ganska bra motstånd på slutet. Framförallt så hotar man bra via kanterna där vi har två utropstecken i Carlos Embalo och Tomasz Kupisz. Sen har anfallaren Andrea Caracciolo varit riktigt bra också. Man är även ett riktigt bra lag på kontra och såra motståndarna rejält vilket vi sett prov på flera gånger på hemmaplan. Så även om man inte för matcherna så hittar man sett att vinna dom, det är en styrka i sig.

Nu har man centrale mittfältaren Alessandro Martinelli avstängd här vilket är ett avbräck. Men jag tror man kan fixa det ändå för man har helt okej ersättare på mittfältet. Om inte annat så har tränaren varit skicklig på att lösa det taktiskt ändå, så inte allt för orolig. Anfallaren Alexandre Geijo finns inte med i truppen, och det är ett avbräck även om jag tror man klarar det galant ändå.

brescia new    spezia

Spezia har även dom en ganska bra form efter ett tränarbyte. Och kommer med exakt samma resultat rad som Brescia, där man har 4 raka utan förlust och 3 av dom är segrar. Men den lilla skillnaden är att Spezia tagit alla segrarna på hemmaplan medan Brescia vunnit på bortaplan också. Just bortaplan så har Spezia varit ganska dåliga på slutet, 6 raka utan vinst. Man bör ju även nämna det att Spezia hade cupmatch i veckan borta mot Roma där man fick jobba hårt, och gjorde det bra, men det borde tagit på krafterna en del eftersom man spelade 120 minuter där Roma hade bollinnehavet med typ 65-70%. Sen ställde man ju upp med en nästintill ordinarie startelva så det var inga som vilade direkt. Och mot slutet av ordinarie tid såg man flera som låg ner med kramp. Man vann till slut på straffar och frågan är om man har hunnit hämta sig efter allt vad det innebär att slå ut Roma på bortaplan under 120 minuter plus straffar. Så inte direkt någon optimal uppladdning till denna serielunksmatch.

Vi stryker avstängde mittfältaren Dario Canadija och det är ett litet avbräck, hans egenskaper kan nog saknas i denna match. Även skador på mittfältarna Zoran Kvrzic och Miguel De las Cuevas, dock inga jätteavbräck. Annars ser det väl hyfsat bra ut, förutom att hela laget kanske är aningen tröttkörda efter cupmatchen. Det får väl framtiden utvisa om inte annat.

———————————————————————————————————————————————————–

Brescia är i bra form och på hemmaplan är man väldigt bra med 6 segrar och 2 oavgjorda. Tror matchbilden kan passa Brescia ganska bra i denna match och det ska mycket till ifall man ska förlora här. Spezia har rätt bra form dom också, men har en tung cupmatch i benen och på bortaplan har man inte varit som allra bäst dessutom. Kommer nog bli en kämn match, men Brescia omställningsspel samt hemmaplansfördelen kan nog fälla avgörande här. Jag spelar Brescia draw no bet (asian handicap 0) till oddset 1.75. Insatsen är ganska hög här. Kämpa!!

/ L’orso