Här har vi ett hemmastarkt Brescia som är ett offensivt bra lag och säkerligen kommer gå för 3 poäng. Man möter ett väldigt formsvagt Livorno, men det ska sägas att Livorno nu tagit tillbaka förre tränaren Panucci och det betyder att vi kommer få se ett offensivare Livorno igen vilket kan bli underhållande. Det kan även bli ett lyft för hela laget plus det faktum att man fått in några nya spelare. Hur som helst så tror jag vi får se en ganska underhållande match här så ett målspel känns klart intressant.

  • Brescia – Livorno
  • Spel: Över 2.5 mål
  • Odds: 2.05 @ bet365
  • Insats: 5/10 Units
  • Spelstopp: 15.00

Brescia förlorade senast borta mot Salernitana med 3-0 och man gjorde ingen bra match alls, eller ska sägas att Salernitana var riktigt bra i den matchen. Nu lär man dock vara revanschsugna och på hemmaplan är man ju obesegrade med sju vinster och 4 oavgjorda. Man har även visat prov på riktigt bra kontringar där man straffat lag som Pescara, Cagliari och Trapani rätt rejält. Man har ju giftiga kantspelare att tillgå som jag tror kan bli en viktig nyckel i denna match. Man har även vassa anfallsspelare som gjort en del mål. Nä jag tror man kommer göra en betydligt bättre match än senast och det mot ett Livorno i ganska dålig form. Finns ju dock risk att man kan åka på vassa kontringar bakåt när Livorno med nygamle tränaren gärna spelar offensiv fotboll.

Här saknar man backarna Somma och Castellini som är avbräck tycker jag, framförallt den sistnämnde. Man får dock tillbaka bäste målskytten Geijo (9 mål) vilket är ett stort plus och kommer då bilda anfallspar med Andrea Caracciolo (8 mål).

brescia new    livorno

Livorno är det inte mycket positiva nyheter just nu. Formen är långt ifrån bra med hela 12 matcher i rad utan seger, varav 8 förluster. Man har dessutom släppt in en del mål på slutet när man tagit mer risker för att få den där behövliga segern. Efter senaste matchen hemma mot Como, som slutade 1-1. Så avgick presidenten Spinelli och en del andra i styrelsen. Även tränaren fick gå, trots att Spinelli sa att han kommer sitta kvar. Den enda positiva nyheten i allt rabalder är väl att tränaren som startade säsongen på ett väldigt bra sätt och sedan fick gå efter bara någon förlust är nu tillbaka vilket jag tror kan hjälpa laget nu under våren. När han tränade laget sist så var det ett frejdigt offensivt spel där man skapade mycket målchanser. Sen trivdes även anfallaren Vantaggiato ypperligt med Panucci och känns som att han kan få en nytändning här vilket skulle vara ett stort plus för offensiven. Dock känns det som att man kan få problem på kanterna där jag inte tycker Livorno har så speciellt bra ytterbackar, men där Brescia har riktigt vassa kantspelare.

Man saknar viktige backen Ceccherini och unge backen Gonnelli. Även anfallaren Pasquato och yttern Fedato saknas. Men här har man fått in två offensiva spelare från Uruguay som känns väldigt intressanta men bara en finns med här mot Brescia, och det är Jaime Baez som fick hoppa in senast och visade prov på riktigt bra tekniska kvalitéer och kan bli nyttig i offensiven framöver. Känns väl som att han kan passa perfekt in i Panuccis spelstil också. I höstmötet så tränades Livorno av Panucci och man vann med 3-1. Nåt liknande nu, fast till Brescia kanske?

———————————————————————————————————————————————————–

Brescia gjorde en usel match senast men tror man steppar upp nu. Sen är man riktigt bra på hemmaplan. Tror Brescia kantspel kan bli en avgörande faktor för överspelet i denna match. Sen har man även Geijo tillbaka längst fram, stort plus. I Livorno är det långt ifrån bra. Formen är usel verkligen med 12 raka utan vinst. Man har dock fått tillbaka nygamle tränare Panucci som absolut kan få igång detta lag igen. Han är en offensiv tränare vilket vi lär få se. Men mot ett lag som Brescia kan det straffa sig att spela offensivt. Jag spelar Över 2.5 mål till oddset 2.05. Insatsen stannar på medel. Avanti!

/ L’orso