Här har vi en intressant match när hemmastarka Brescia tar emot Cagliari som är i riktigt bra form. Men här blir det lite lurigt då Brescia är rätt bra här på hemmaplan där man gärna går framåt hela tiden. Defensiven är ju inte prickfri i Cagliari, däremot så är offensiven bra och målskytten Diego Farias fick hoppa in senast efter skada. Jag ser en öppen match framför mig där hemmalaget kan gå i fällan mot ett kontringsskickligt Cagliari.

  • Brescia – Cagliari
  • Spel: Cagliari över 1.5 mål
  • Odds: 1.93 @ Unibet
  • Insats: 7/10 Units
  • Spelstopp: 15.00

Brescia åkte på en brakförlust senast borta mot Perugia med 4-0, visserligen fick man en utvisning i första halvlek som såklart påverkade en del. Å andra sidan så är Perugia riktigt hemmastarka så man hade säkert förlorat den där matchen ändå. Och apropå hemmastarka så är Brescia verkligen det också, man har 4 segrar och 2 oavgjorda på sina 6 hemmamatcher. Nu möter man dock seriens bästa lag så det finns stor risk för att första förlusten kommer här. 

Och jag anar väldigt mycket oreda i Brescias försvar denna dag. Inte bara för att ordinarie högerbacken Lorenzo Venuti är avstängd, som är ett avbräck i sig, men för att mittbackarna man har känns lite för stabbiga vilket flera kvicka offensiva spelare i Cagliari skulle kunna utnyttja på ett väldigt bra sätt. Sen finns det ju alltid den där aspekten att Brescia säkert kommer vara lite övermodiga trots att Cagliari är motståndaren, för på hemmaplan har man spelat bra och offensivt. Men defensiven håller inte lika hög klass som offensiven, så är det bara.

brescia new    Cagliari

Cagliari är i bra form nu där man staplar upp segrarna och även målen trillar in på löpande band, 10 mål senaste 4 matcherna är bra. Senast vann man mot ett Ascoli med 3-0 utan att göra någon jätteinsats direkt, det finns alltså mer att ta av. Man har alltså 4 raka segrar nu och den där superfavoriten som alla, inklusive mig själv, sa inför säsongen börjar nu ta fart på allvar. Att man gjort mål och spelat bra utan sina två anfallsess säger det mesta. Kvalitén på bredden är bra vilket inte många andra lag i Serie B kan skryta med, när andra spelare dessutom kliver fram på allvar så som Joao Pedro så känns det som att man är oslagbara för tillfället. Eller ja offensivt är man i alla fall bäst i ligan, sen har vi det här med defensiven som ibland kan vara lite sisådär. Tur man har en bra och rutinerad målvakt i Marco Storari då.

Senast fick Diego Farias hoppa in efter skada och troligen får vi se honom från start här mot Brescia, och det känns som denna match kan passa just honom perfekt då han är sylvass på kontringar vilket Cagliari lär få en del av när Brescia är lite övermodiga på sin hemmaplan. Även Marco Sau var tillbaka efter skada, men var kvar på bänken hela matchen senast. Kanske får vi se ett inhopp av honom denna gång. Offensiven ser dock riktigt bra ut med tidigare nämnde Joao Pedro, men även Federico Melchiorri och Niccolo Giannetti. Och kan vi då lägga till Farias och Sau i det hela så kommer man ösa in mål resten av säsongen helt klart.

———————————————————————————————————————————————————–

Brescia har högerbacken avstängd och med ett redan virrigt försvar så känns det inte bra. För ja man har inga snabba mittbackar direkt och när motståndare har riktigt kvicka spelare offensivt så kan det smälla flera gånger om här. Ska även sägas att Brescia spelar offensivt på hemmaplan vilket även det kan straffa sig. Cagliari har gjort 10 mål på de 4 senaste matcherna och man har också bra form med 4 raka segrar. Anfallaren Diego Farias gjorde comeback efter kada senast vilket spetsar på offensiven ytterligare. Tror helt kalrt på att Cagliari kommer få en hel del chanser på att göra mål här. Jag spelar Cagliari över 1.5 mål till oddset 1.93. Insatsen är ganska hög. Avanti Cagliari!

/ L’orso