Riktar in fokus på matchen Brescia-Ascoli där hemmalaget är inne i en negativ trend med tre raka förluster. Men man har haft lite otur kan jag tycka och på hemmaplan ska man ha bra chans att ta en seger igen. Ascoli är ett lag om i princip tar sina poäng på hemmaplan enbart och går på pumpen rejält på bortaplan. Tror mycket väl att vi får se ett Brescia med fina offensiva kvalitéer utnyttja svagheterna i Ascoli och göra mål framåt.

  • Brescia – Ascoli
  • Spel: Brescia över 1.5 mål
  • Odds: 1.98 @ Pinnacle Sports
  • Insats: 6/10 Units
  • Spelstopp: 20.30

Brescia kommer från tre raka förluster där det främst är försvarsspelet som fallerat totalt med 8 mål insläppta på de tre matcherna. Offensiven har dock fungerat hyfsat bra, bara ren otur att man inte gjort fler än 2 mål på de tre senaste. Bland annat mot Livorno hemma näst senast så hade man 1-1 i halvtid för att sen dra på sig ett rött kort, ändå hade man lägen att göra mål. På hemmaplan vet vi att Brescia varit väldigt starka denna säsong och man har också gjort en del mål där, 22 stycken på 12 matcher för att vara exakt. Vilket är ett snitt på strax under 2 mål per match. Nu när man möter ett Ascoli som är bedrövliga på bortaplan tror jag man kommer styra och ställa som man vill, vilket även gör att man kommer få sina lägen. Framförallt kantspelarna och anfallarna är väldigt farliga mot de flesta lag så det är inte konstigt att dom står på 25 mål av lagets totala 35 mål. Sedan så har man gjort minst 2 mål i 8 av lagets 12 hemmamatcher och känslan är helt klart att man ökar på den statistiken till det bättre här ikväll.

Vi stryker några defensiva avbräck som är backarna Castellini och Somma. Sen avstängning på centrale mittfältaren Martinelli. Tycker inte offensiven får lida något här utan bara defensiven. Vilket kanske har en del i att jag väljer över 1.5 istället för raka 1an, som dock borde ha bra chans ändå att gå in.

brescia new    Ascoli picchio

Ascoli blandar och ger en hel del, men det har att göra med att man spelar på hemmaplan ena omgången och sen bortaplan omgången efter. Och ja man tar sina poäng på hemmaplan främst, hela 21 poäng av lagets totala 27 poäng har tagits på hemmaplan vilket säger en hel del om hur dåliga man är på bortaplan. Väldigt svårt att förklara varför man faller ihop så brutalt på bortaplan som man kan ge exempel på flera gånger. Varför inte ta senaste bortamatchen mot Cesena (3-0) där det lika gärna kunde blivit 6-0 för så överlägsna var Cesena. Visst att man fick den matchen förstörd på grund av röda kort. Men faktum är att det ser likadant ut i princip alla bortamatcher. Man har spelat 12 matcher på bortaplan och vi har 10 förluster och två vinster, som kom mot jumbon Como och mot ett Livorno i superkris just då. Men de 10 förlusterna i siffror ser ut såhär: 2-0, 1-0, 2-1, 3-0, 3-0, 3-0, 3-0, 2-0, 4-0, 3-0. Dom resultaten talar sitt tydliga språk. Och nu tar man sig an ett Brescia som i sin tur är bra på hemmaplan och så gärna vill ta en seger igen. Tror man kan få smaka på läder här. Och värt att tänka på är att man inte kommer få ha med sig några bortasupportrar till denna match.

Vi stryker dessutom ordinarie backen Mengoni och ordinarie anfallaren Cacia. Sedan tidigare har ordinarie backen Antonini, tidigare Milan, lämnat för Livorno. Vi har även skada på mittfältaren Altobelli. Sen har man fått in några nya lirare men det är spelare som knappt platsade i dagens motståndare Brescia, eller från ett sämre lag som Como. i övrigt måste man ju påpeka det att disciplinen hos detta Ascoli är rent ut sagt bedrövlig så skulle inte förvåna mig om man tog ett rött kort vilket såklart skulle öka chansen att få se mål från hemmalaget. Just rött kort har man tagit 7 gånger denna säsong.

—————————————————————————————————————————————————————-

Brescia är bra på hemmaplan och jag tror det finns en stort sug efter 3 poäng nu när man förlorat 3 raka matcher. Och det är inte offensiven som varit det största problemet utan defensiven. Inga offensiva avbräck till denna match. Man möter ett Ascoli som är ett uselt bortalag och släpper in en hel del mål. Man har avbräck på backplats och jag tror man får det svårt här på bortaplan. Jag spelar Brescia över 1.5 mål till oddset 1.98. Insatsen hamnar på strax över medel. Avanti Brescia!!

/ L’orso