Idag har vi ett väldigt tunt spelutbud men jag har hittat ett bra spel i den Skottska andradivisionen där topplaget Brechin ska ta emot jumbon Albion Rovers.

Brechin – Albion Rovers
Spel: Över 3 mål i matchen
Odds: 1.70 @ Pinnacle
Insats: 6/10
Spelstopp: 20.45

Brechin som var nära att ramla ur andradivisionen förra säsongen har gjort en riktigt bra säsong i år då man ligger 3a i serien. Det återstår 2 omgångar av serien och vid seger i den här matchen säkrar man tredjeplatsen som innebär hemmafördel i playoffen mot division 1 för laget. Man säkrade sin playoffplats i förra veckan och kan spela mer avslappnat nu plus att man vilar ett par gubbar varje match. Man har en riktigt vass offensiv där Alan Trouten och Andy Jackson ligger bakom hälften av Brechins alla mål den här säsongen med sina 17 respektive 16 mål den här säsongen plus en massa framspelningar. Båda dessa herrar har en fin målform för dagen och de kommer bli ett stort hot med sin kreativitet mot Albions tafatta försvar.

Albion Rovers klarade sig med nöd och näppe kvar i högstaligan förra säsongen då man vann playoff-finalen på straffar. Denna säsongen har det gått värre och i lördags stod det klart att man är klara för nedflyttning efter förlust mot serietvåan med 4-1 på bortaplan. Frågan är hur motiverade laget är att spela den här matchen när man återigen möter ett topplag som är urstarka på sin hemmaplan? Man har en riktigt vass mittfältare i David Crawford har gjort det bra i offensiven för sitt Albion Rovers den här säsongen då han gjort 10 mål och en massa assist för sitt Albion och han m.fle. lär vilja fortsätta utmärka sig så klubbar från högre divisioner kanske hör av sig. Det finns fortfarande ett par spelare i klubben som har ambition att spela högre upp och dessa herrar måste visa framfötterna i de 2 avslutande omgångarna.  


Hur många gånger får vi se Brechin fira ikväll?

Brechin har inga avbräck att oroa sig inför den här matchen men lagets tränare har avviserat att han återigen kommer vila någon spelare. Förra matchen vilade han bland annat lagets bäste målskytt Alan Trouten men till den här matchen kommer han vila defensiva spelare då man har ett par spelare som knackar på dörren till startelvan som kommer få chansen.
Albion Rovers får tillbaka Alan Reid från avstängning här men i gengäld saknar man viktige försvararen Barry Russell som är avstängd här. Lägg därtill att man saknar försvararen Michael O´Byrne, anfallaren Steven Howart och mittfältaren Tony Stevenson som är skadade.

————————————————————————————————————————————————-

Brechin har spelat 3 mål eller fler i 27 av sina 34 matcher den här säsongen och om man ser till senaste tiden har man spelat 3 mål eller fler i 9 av sina 10 senaste matcher! Motståndarna Albion Rovers har spelat 3 mål eller fler i 25 av sina 34 matcher denna säsongen plus att man är uppe i 5 raka matcher där det blivit 3 mål eller fler! Dessutom har 4 av lagens 5 senaste möten med varandra slutat med 3 mål eller fler!

Den Skottska andra divisionen håller ingen vidare hög klass utan det är väldigt mycket hawaiispel vilket gör det här spelet ännu mer spelvärt. Jag tror på avslappnad fotboll här ikväll där lagen kommer turas om att anfalla på varandra utan något riktigt grundspel. Båda lagen är ofta inblandade i målrika matcher och jag tror utan tvekan på en målrik match igen, speciellt med tanke på hur lagens defensiver ser ut inför matchen. När lagen möttes på Albions hemmaplan för 10 dagar sedan vann Albion med 3-1 och nu ska Brechin ha revansch!