Det är toppen mot botten i den här matchen och jag är övertygad om att Braunschweig löser den här uppgiften på ett mycket bra vis.


Braunschweig – Dresden

Spel: Braunschweig -1 (Asian handicap)
Odds: 2.32 @ Pinnacle
Insats: 6/10
Spelstopp: 20.30

Braunschweig ligger tvåa i serien och har 11 poäng ned till playoffplatsen. Just nu ligger man tvåa i serien vilket innebär direktuppflyttningsplats och man kommer givetvis göra allt för att behålla den platsen. Man har dock en något tveksam form den senaste tiden då man har 2 segrar, 1 oavgjord och 2 förluster på lagets 5 senaste matcher. Man har dock spelat upp sig de 2 senaste matcherna då man kryssade hemma mot serietrean Kaiserslautern och nu senast slog man Bochum på bortaplan med 1-0. Man trivs riktigt bra på sin hemmaplan där man har 9-3-1 som formrad och fina 24-10 i målskillnad. Formen är dock inte särskilt imponerande hos laget på hemmaplan då man har 2 oavgjorda och 1 förlust på lagets 3 senaste matcher. Man har dock mött lag som är betydligt bättre än Dresden och nu är det dags för seger för Braunschweig igen!

Dresden ligger i botten och har kniven mot strupen för dagen då man ligger på kvalplats till att åka ur. Man har 2 poäng ned till direktnedflyttningsplatsen och 2 poäng upp till säker mark så desperationen börjar smyga sig på laget nu när serien börjar dra ihop sig. Formen är inte bra och det märks på laget att man är nervösa i matcherna. Man har 2 raka förluster nu och 0-3 i målskillnad på dessa matcherna. Förra matchen klev lagets kapten och bästemålskytt Mickael Pote av med en allvarlig knäskada och han missar förmodligen resten av säsongen. Tungt avbräck för Dresden i kampen om överlevnad i serien. Man trivs inte särskilt bra på bortaplan där man har 4-3-6 som resultatrad och 12-18 i målskillnad. Man vann sina 4 första bortamatcher i ligaspelet men nu har man 9 raka ligamatcher på bortaplan utan seger!


Braunschweigs anfallare Dominick Kumbela
leder seriens skytteliga med sina 16 mål. Hur många gör han ikväll?

Braunschweig får klara sig utan Ken Reichel som är skadad här.
Dresden har två blytunga avbräck i bäste målskytten Mickael Pote och försvarsklippan Vujadin Savic som båda är skadade här plus att duktige mittfältaren Giannis Papadopoulos saknas också.  Tungt för Dresden som inte har en särskilt bred trupp!

Jag tror Braunschweig vaknar till i den här matchen och avfärdar ett bortasvagt, skadedrabbat och desperat Dresden väldigt enkelt! Ettan finns till 1.70 hos flera spelbolag men jag tror man vinner den här matchen med 2 mål eller fler!