Sista gruppspelsmatchen i grupp D handlar om mötet mellan Brasilien och Nya Zeeland. För brassarnas del så betyder inte den här matchen nånting då man redan är klara för avancemang från gruppen. Men av det jag sett från Nya Zeeland denna turnering så har jag det klart för mig här.


  • Match: Brasilien – Nya Zeeland
  • Spel: Brasilien över 2,5 mål
  • Odds: 1,80 @ bet365
  • Insats: 8/10 units
  • Spelstopp: 15:30

Brasilien har väl kanske inte imponerat särskilt mycket defensivt detta OS men offensivt kan man inte klaga på mycket. Två matcher och sammanlagt sex mål har det blivit, man har alltså gått över linan 2,5 mål bägge sina matcher (3-2 och 3-1). Nu kommer man förmodligen vila en del tongivande spelare här, men det tror inte jag kommer spela någon som helst roll. Man har spelare som Lucas, Ganso och Leandro som nött en del bänk i den här turneringen och dessa spelare står sig gott och väl mot Nya Zeeland, känner mig inte alls oroad över detta. Snarare så kan det vara en fördel att få in spelare som vill bevisa att man förtjänar mer speltid framöver i turneringen.

Nya Zeeland har jag bara sett mot Egypten denna turnering och det räcker bra för att jag ska känna mig trygg med det här spelet. Man fick förvisso 1-1 mot Egypten, men det är knappast ett resultat som speglar matchbilden. Nya Zeeland var totalt utspelade stora delar av matchen och förtjänade absolut inte poängen. Egypten blåste öppet mål samt ett par frilägen och slutade på 28 (!) avslut mot mål, det kan jämföras med Nya Zeelands blott 4 avslut mot mål. Nya Zeeland var inte heller säkert taktiska i matchen och lämnade stora ytor åt Egypten, får man inte ordning på det blir det jobbigt mot Brasilien. I Nya Zeeland är det dessutom ett frågetecken för vänsterbacken Ian Hogg som klev av skadad senast.

Kommer bara Brasilien upp i hyfsad standard här så tror jag man blåser av Nya Zeeland rejält. Nya Zeeland såg som sagt riktigt bleka ut mot Egypten och är OS sämsta lag i mina ögon, samtidigt som jag tycker Brasilien imponerat offensivt.

/e@sy