Vi är framme vid finalen av Confederations Cup och det blev precis den drömfinal som alla hoppades på mellan Brasilien – Spanien. För en gångs skull är inte spanjorerna favoriter och jag tror man kan få det svårt här.

  • Match: Brasilien – Spanien
  • Spel: Brasilien över 1,5 mål
  • Odds: 2,45 @ betsson
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 00:00

Brasilien hade en enkel resa fram till semifinal då man vann alla sina tre gruppmatcher och hade en målskillnad på 9-2. Framme vid semifinal väntade Uruguay och jag trodde man skulle knipa en finalplats utan några större bekymmer. Men vi fick vänta till den 86:e minuten på segermålet från brassarna och det var Paulinho som nådde högst på en hörna och kunde nicka in 2-1. Brassarna gjorde ingen höjdarmatch men trots detta så gör man två mål och det tycker jag är en styrka ändå. Offensiven är ju hyfsat vass och även fast Neymar stod för en hel del filmande mot Uruguay så är det en fotbollsspelare utöver det vanliga. Han kommer förmodligen ställas mot Arbeloa idag och där tror jag brassarna kan komma runt flertalet gånger då Arbeloa inte är någon sprinter.

Trolig startelva Brasilien:

Cesar, Alves, Silva, Luiz, Marcelo, Paulinho, Gustavo, Neymar, Oscar, Hulk, Fred.

Brazilneymar

Spanien hade precis som Brasilien en väldigt lätt resa fram till semifinalen då man vann alla sina matcher i gruppen och dessutom bara släppte till ett mål. Men trots lågt antal insläppta mål så tycker jag inte man imponerat i defensiven och jag tror Casillas kommer få plocka ut ett par bollar i nätmaskorna idag. I semifinalen mot Italien var man väldigt illa ute och det kunde faktiskt varit 3-0 till Italien redan i halvtid om inte en storspelande Casillas stått i vägen. Man hade inget presspel alls och Italien kunde ta sig fram utan större bekymmer. Inte heller passningsspelet som är Spaniens signum stämde och det var ofta som Italien erövrade boll och kunde ställa om, det har man inte råd med mot Brasilien.

Trolig startelva Spanien:

Casillas, Arbeloa, Pique, Ramos, Alba, Iniesta, Busquets, Xavi, Pedro, Torres, Fabregas.


Brasilien har haft en vilodag mer än Spanien och dessutom fick Spanien spela en förlängning som garanterat lär sitta kvar i benen. Med stöd från läktarhåll tror jag att Brasilien kommer spela otroligt offensivt idag och då finns det goda chanser till att man gör minst två mål. Spelas med en medelinsats.

Testar även två kortspel i matchen då jag tror det kan bli ganska tuffa tag:

David Luiz varnad – 3,20 @ expekt – 0,5/10 units

Arbeloa varnad – 2,80 @ unibet – 0,5/10 units

/e@sy