Fin match i Confederations Cup ikväll då Brasilien och Mexiko drabbar samman. Brasilien hade inga som helst bekymmer med Japan i öppningsmatchen och jag tror inte heller att man får några problem idag.

  • Match: Brasilien – Mexiko
  • Spel: Brasilien -1 (3-vägs)
  • Odds: 2,00 @ bet365
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 21:00

Brasilien gjorde ingen toppmatch mot Japan men jag tycker ändå att man hade bra kontroll på grejerna och kunde vinna med 3-0 till slut. Första målet kom redan efter tre minuter och det var ingen dålig boll som Neymar pangade in rakt i krysset. Offensivt vet de flesta att Brasilien håller toppklass och jag tror utan tvekan man sätter minst två mål på ett ganska mediokert försvar hos Mexiko ikväll. Defensivt är man minst lika bra i mitt tycke och kan man ha en spelare som Filipe Luis (Atlético Madrid) på bänken så vet man att det finns resurser även hemåt. Thiago Silva och Luiz på mittbacken släpper inte många förbi sig och jag blir inte förvånad om man nollar Mexiko idag.

Trolig startelva Brasilien:

César, Alves, Silva, Luiz, Marcelo, Hulk, Gustavo, Paulinho, Oscar, Neymar och Fred.

neymarbrazil

Mexiko är pressade att ta poäng här då man förlorade öppningsmatchen mot Italien med 2-1. Man skapade en del heta lägen i den matchen men samtidigt släppte man till alldeles för många lägen för att kunna ta någon poäng. Det finns en del kvalité i det här laget, men dessa kvalitéer finns uteslutande i anfallsväg tycker jag, främst tänker jag då på trion Chicharito (Man. U), Guardado (Valencia) och Giovani dos Santos (Mallorca). Försvarsmässigt släppte man som sagt till en hel del heta lägen mot Italien och nu ställs man mot en tyngre offensiv som jag inte tror man orkar stå emot.

Trolig startelva Mexiko:

Corona, Mier, Moreno, Rodríguez, Salcido, Zavala, Torrado, Santos, Aquino, Guardado och Hernández.


Brasilien har mer att ge än det man visade i öppningsmatchen mot Japan och nu borde man vara varma i kläderna och redo att köra igång på allvar. Mexiko visade inte upp något bra försvarsspel mot italienarna och förbättrar man inte detta så kommer man på rejält straffade här. Jag tror brassarna löser det här med två baljor och säger 2-0 eller 3-1 efter 90 spelade minuter.

/e@sy