Ikväll drar Confederations Cup igång i vad som sägs vara lite av en uppvärmning inför fotbolls-VM. Först ut är Brasilien – Japan och här ska det inte vara något snack om saken tycker jag.

  • Match: Brasilien – Japan
  • Spel: Brasilien över 2,5 mål
  • Odds: 2,20 @ bet365
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 21:00

Brasilien är som bekant värdnation i fotbolls-VM nästa år och givetvis är alla spelarna sugna på att finnas med på planen då. Det är en stor fördel i dessa uppvärmningsmatcher då jag annars tycker brassarna leker runt lite väl mycket när det inte är på blodigt allvar. Går detta lag på för fullt så är det inte många nationer som hänger med, något som Frankrike fick erfara nyligen då brassarna tog en enkel seger med 3-0. Kikar vi på truppen så är det stjärnspelare överallt där vi kan nämna Neymar, Lucas, Hulk, Fred och Oscar framåt i planen, spelare som garanterat kommer skapa en hel del lägen mot Japan ikväll.

neymarbrazil

Japan är inte alls något dåligt lag och man har en del spelare som som besitter en del kvalité. Kikar vi på namn man känner igen så ska man givetvis nämna trion Honda (CSKA), Kagawa (Man U) och Nagatomo (Inter). Man är även de enda laget som redan kvalat in till VM nästa år och det vittnar om att det inte är något skitlag vi har att göra med här. Men bredden är för tunn och man besegrar inte Brasilien med tre bra spelare i laget, det kommer krävas mer än så. Japan har spelat mot Australien (1-1) och Irak (1-0) de två senaste matcherna och dessa resultat är väl inget som imponerar direkt.


Det ska inte vara något snack om saken här då brassarna helt klart har klassen och dessutom borde ha motivation att visa upp sig från den bästa sidan inför hemma-VM. Man mötte Japan i slutet på förra året och då kunde man ta en stabil 4-0 seger, siffror som jag även tror vi kan få se idag.

/e@sy