Confederations Cup har bjudit på väldigt fin fotboll så här långt, förhoppningsvis något som fortsätter på den inslagna vägen när grupp A ska avslutas ikväll. Värdnationen Brasilien tar emot Italien i en match där avancemanget redan är klart för båda landslagens räkning. Tror för egen del på en anfallsinriktad match där jag har fastnat för det här spelalternativet.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Confederations Cup
  • Match: Brasilien – Italien
  • Spel: Båda lagen gör mål
  • Odds: 1,85 @ Betsson
  • Units: 6/10
  • Spelstopp: 21.00 22/6

Ett kortare intro där båda lagen är klara för vidare spel i turneringen, där Brasilien fixar gruppsegern via en poäng. Man har 5-0 på tvåa matcher via två, tillsynes, bekväma segrar inför en fanatisk hemmapublik som skapar mycket liv på läktarna. Även Italien kommer in med maximala 6 poäng efter att ha besegrat samma motstånd om än på ett mindre behagligt sätt. 4-3 segern över Japan, som inte var fullt så rättvist ur vissa aspekter, var dock en höjdpunkt för den fotbollsintresserade och en av de mest underhållande matcherna jag har sett under det här kalenderåret.

Brasilien har mindre skadekänningar på mittbacken David Luiz, som bröt näsan senast, samt Paulinho på mittfältet. Båda kommer eventuellt vilas i kvällens match där Dante och Hernanes inte är några knackiga ersättare. Italien kommer till spel med två tunga avbräck där både Andrea Pirlo (skadad) och Daniele De Rossi (avstängd) saknas på det centrala mittfältet.

neymar

En väldigt intressant match där det ska bli spännande att se hur pass hårt de båda lagen går för att slippa Spanien, som är den högst troliga segraren av den andra gruppen, i semifinalen. Italiens avbräck på det centrala mittfältet till trots, en lurig match där den spontana känslan är att Brasiliens favoritskap har runnit iväg lite väl mycket. Den inledande kvarten senast mot Mexiko var fullständigt briljant där man spelade med vansinnigt mycket energi och framåtanda. Neymar fick kröna sin turnering med ytterligare en vacker insats och ett fantastiskt mål, men över 90 minuter tycker jag inte att Brasilien ska vara nöjda med sin prestation. När brassarna är på topp så är man ruskigt vasst, men allt som oftast tycker jag att man har svårt att hitta en jämnhet i sitt spel över en hel match. När ”Selecao” driver upp tempot med bollen i ägo så är man ett av de främsta landslagen i världen, men när man tappar initiativet, vilket man har en tendens till ibland där avslutningen mot mexikanerna är ett lysande exempel, är man desto mer sårbart trots individuellt skarpa kuggar i defensiven.

Utan Pirlo och De Rossi så kommer Italiens spel troligtvis se något annorlunda ut och det inte till det bättre med en aningen lägre passningsprocent, men jag vill nog inte räkna ut italienarna ännu, som trots två relativt svajiga prestationer kommer in till det här mötet med 6 gjorda mål framåt tillsammans med en defensiv som har sett något ”oitaliensk” ut så här långt. Även om man inte riktigt får grepp om de azurblåa så visar man i första hand upp en imponerande effektivitet framför motståndarnas mål och via ett omställningsspel så anser jag att man kan ställa upp med spelartyper som kan passa det brasilianska försvaret ännu sämre än det man har stött på i de föregående två gruppspelsmatcherna. Italienarna har visat att man inte behöver alltför många chanser med ett mål per 4,3 avslut (ca) och man kan nog bli farligt även här.

Den här spelformen har gått hem i båda av Italiens två gruppspelsmatcher medan Brasilien inte har släppt in något mål ännu. Hoppas och tror att det kan vara dags nu.


Spelbolagen är inte riktigt överens om varken den här spelformen eller det totala antalet av målen, däremot så är jag förvånad över att oddsen på båda lagen att göra mål är så pass mycket högre än överspelet på 2,5 mål hos Betsson. Jag tror inte att brassarna är kapabla till att springa iväg med den här matchen samtidigt som jag ger Italien, som jag förväntar mig kommer få sina perioder i matchen, rimliga chanser till att åtminstone stå för ett mål. Båda lagen att trycka dit minst en boll i motståndarnas mål spelas med dryga medelinsatsen.

/Puyol

Ni kan även följa oss via Twitter:

Spelaspelse

Puyol_SpelaSpel