Träningslandskamp på Swedbank Arena ikväll då Brasilien och Irak möts. Brasilien som var på besök ganska nyligen och avfärdade vårat svenska landslag med 3-0 borde inte ha några större bekymmer här.

  • Match: Brasilien – Irak
  • Spel: Brasilien -2,5
  • Odds: 1,80 @ bet365
  • Insats: 5/10
  • Spelstopp: 20:30

Brasilien var som sagt på besök för ett par månader sedan och mötte då svenska landslaget, en match man vann med klara 3-0 utan att förta sig allt för mycket. Tränare Mano Menezes har tagit ut en ruskigt stark trupp till detta möte och frågan är väl om man inte kan ta ut en stark trupp som förbundskapten för Brasilien? Det vimlar av stjärnor som bland annat Thiago Silva, Luiz, Marcelo, Kaká, Oscar, Ramires, Neymar, Hulk m.fl.. ja egentligen kan jag fortsätta med hela truppen. Man har ett hemma-VM om två år och det är garanterat något som de flesta i den här truppen vill följa med på, därav tror jag man brukar lite mer allvar i dessa träningsmatcher än vad man kanske skulle göra i normala fall. Det gäller att visa upp sig från sin bästa sida i dessa träningsmatcher då konkurrensen är stenhård i varenda lagdel. Givetvis kommer det bli en hel del byten i den här matchen från bägge lagen, men till skillnad från Irak så spelar det ingen roll för Brasilien vad man slänger in, man håller fortfarande en hög standard nog att sopa banan med Irak.

Irak som leds av brassen Zico är rankad på plats 80 hos FIFA och är ungefär i samma klass som Kina (rankad 85), ett Kina som Brasilien gjorde slarvsylta av för en månad sedan då man vann med 8-0. Kikar vi till truppen så är det ett namn jag känner igen och det är mittfältaren Nashat Akram, en kille som många trodde skulle göra sig ett namn i fotbollsvärlden för många år sedan. Men genombrottet kom aldrig och nu spelar Akram för Al-Nasr som har sitt säte i Dubai, där pengarna förmodligen smakar rätt bra också. I övrigt är det okända namn i truppen där vi har ett par spelare som lirar i lägre divisioner i Tyskland, så givetvis ska detta bli kattens lek med råttan nere i Malmö. Kommer bara Brasilien upp i samma standard som mot Sverige vinner man detta med många bollars marginal.

Håller dock ned insatsen till medel eftersom det trots allt är en träningslandskamp.

/e@sy