Kvalet till Masters turneringen i Indian Wells startar och vi startar med att Daniel Brands tar emot grus specialisten Giovanni Lapentti och jag anser att Brands ska vara en enorm favorit och ska vinna enkelt.

  • Matchen : Brands – Lapentti
  • Liga : ATP Indian Wells Kval
  • Speltips : Brands 2-0 i set
  • Odds : 1.72 @ bet365
  • Units : 3/5
  • Spelstopp : 00.30

 

Daniel Brands ifrån Tyskland har börjat komma igång igen och har börjat klättra på rankingen, han är just nu rankad 130 i världen men är garanterat inom top 100 spelmässigt. Daniel har en otroligt bra serve som är väldigt svår att rubba på, får otroligt mycket gratis poäng på sin första serve men även på sin andra serve där han är väldigt bra på att variera med slice eller kickad. Brands har även börjat se stabilare och stabilare ut i grundslagen där hans forehand är hans stora vapen där han spelar med mycket kraft och spelar väldigt flakt. Hans enhandsbackhand går att önska mer av men han försöker att korta ner bollarna och sätta press på motspelaren direkt i bollduellerna.

Giovanni Lapentti ifrån Ecuador är en enorm grus specialist och att han ska försöka kvala in i Indian Wells är lite underligt men det öppnar bara för spel emot honom. Lapentti är en spelare som har en helt okej serve och dugliga grundslag men det blir för mycket misstag och han är inte alls nog bollsäker eller har nog bra returer för att kunna hota Brands tryck/servar i denna matchen. På sina 10 senaste matcher har han endast 1 vinst (emot Endara vilket inte är något att hurra för) och endast 3 set vinster i sina 9 förlust matcher.

Statistiken och förnuftet talar för att Brands vinner i två raka set här och jag hoppar på tåget.

Lycka till!

/Lidde