Den svenska nationaldagen bjuder även på fotboll, om än inte av större världsklass. I Dalarna tjuvstartar den kommande omgången av Superettan där Brage tar emot GAIS, och jag lutar mig mot det ena gänget med en mindre gardering som känns logisk inför kvällens batalj.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Superettan
  • Match: Brage – GAIS
  • Spel: GAIS (pengarna tillbaka vid oavgjort)
  • Odds: 1,68 @ Unibet
  • Units: 7/10
  • Spelstopp: 6/6 19.00

Brages inledning har varit allt annat än briljant där man parkerar sist i nuläget med 4 poäng upp till säker mark, där man inte har vunnit sedan premiärmatchen. En besvikelse jämfört med ambitionerna inför i och med att man kryddade truppen med några intressanta nyförvärv. Var chanslöst senast mot Landskrona där man inte kunde göra sig självt någon större rättvisa pga två röda kort. GAIS trillade ur Allsvenskan ifjol och siktar högt även dem, men trots att den inledande tredjedelen av säsongen har varit något ojämn så har man kvalplatsen tillbaka inom räckhåll. Man studsade snabbt tillbaka från storförlusten mot topplaget Falkenberg via en uddamålsseger senast, som var en välbehövlig sådan.

Brage har problem inför kvällens match där Njugo Demba-Nyrén och Oscar Andersson är avstängda efter att ha blivit utvisade senast. Patrik St Cyr är skadad medan det råder frågetecken kring Andi Toompuu och Niklas Sandberg av samma skäl, där den förstnämnde är högst tveksam till start. Dulee Johnson studsade in på krogen strax efter midnatt för att spela på Jack Vegas-maskinerna, vilket jag kan vara något skeptisk till kvällen innan match. Mindre bekymmersamt läge för GAIS där truppen är nästintill intakt.

secondColumn

Det tar tid att bygga ett lag och jag är inte förvånad över att båda lagen inte har uppnått sin fulla potential ännu med ett antal nya namn hos respektive trupp. Men desto större kontinuitet hos kvällens gäster där hemmalagets möjligheter har försvagats något pga bristande disciplin med en rad kort till följd av det och därmed nya omställningar i elvan till kvällens match. Återigen tvingas Brage ställa upp med ett manskap som inte är den främsta man skulle kunna sätta upp på banan och den meriterade Conny Karlsson, som är ny på tränarposten bland övriga spännande nyförvärv som inte har levererat, har all anledning att vara bekymrad så här långt.

Den enda vinsten plockades in i premiären och nu står man med endast en ynka poäng i de 8 senaste matcherna, vilket är ett riktigt svagt facit. Hemma på Domnarvsvallen har man varit direkt håglöst framåt med endast 2 gjorda mål på 5 matcher. GAIS är i mitt tycke något otillräckligt för ett snabbt återtåg till finrummet, där jag bland annat sätter ett visst frågetecken kring målvaktsposten, men i överlag är nivån högre att jämföra med motståndet där jag anser att den här matchen kommer i ett lägligt skede. Det är helt enkelt fler detaljer i spelet som sitter någorlunda hos göteborgarna där favoritskapet, som visserligen inte är alltför stort på förhand, känns motiverat.


Unibet erbjuder 2,35 på den raka bortasegern, vilket får ses som ett spelvärt alternativ även det i nuläget. Jag väljer dock att gardera upp mig med insatsen tillbaka vid ett oavgjort resultat, ”draw no bet” på GAIS spelas med en insats strax över medel. Exempelvis så har Nordicbet 1,53 på samma spelalternativ kontra 1,68 här.

/Puyol