Svensk fotboll på menyn där det spelas en match i Superettan ikväll. Mötet hämtas från Domnarsvallen där Brage och Degerfors drabbar samman i jakten på tre dyrbara poäng. När sedan det ena laget inte verkar se något slut på eländet så känns inte det här dumt på förhand till dubbla insatsen.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Superettan
  • Match: Brage – Degerfors
  • Spel: Bortalaget över 1,5 mål
  • Odds: 1,97 @ Betsson
  • Units: 6/10
  • Spelstopp: 19.00 4/7

Brage har misslyckats med sin storsatsning där kräftgången fortsätter. Med halva säsongen spelad har man 9 poäng upp till säker mark där man måste gå tillbaka till premiären för att hitta lagets senaste och hittills enda seger. Degerfors går desto starkare för dagen där man placerar sig på den övre halvan av tabellen. Tillskillnad från motståndet har man positiva resultat bakom sig där topplagen Falkenberg och Assyriska besegrades förra veckan.

Brage kommer till spel utan den rutinerade mittbacken Niklas Sandberg som är avstängd. Frågetecken på Andi Tompuu, Andreas Ljunggren-Eriksson och Peter Nilsson. Potentiellt kännbara avbräck. Patrik St Cyr är borta sedan tidigare pga en knäskada som håller honom borta resten av säsongen. Degerfors saknar Niklas Klingberg, Andreas Haglund och Alexander Hjärpe sedan tidigare. Var i kontakt med en spelare i bortalaget som nämner att man kommer ställa upp med exakt samma startelva som i de två senaste vinstmatcherna.

914636147

Ingen djupgående analys kring de båda lagens spelsätt ikväll. Det står dock relativt tydligt och klart att saker och ting inte fungerar på långa vägar hos Brage, varken på eller utanför planen. Kvällens hemmalag har nu släppt in 4, 2, 4, 4 och åter 4 mål i sina 5 senaste matcher – utöver att man har förlorat 11 av de 12 senaste seriematcherna man har spelat. Ett ruskigt svagt facit som kommer spela laget ner till division 1 nästa säsong. Den meriterade huvudtränaren Conny Karlsson har avgått, dock inte till någon bättring där det snarare har sett sämre ut. Majoriteten av nyförvärven har enligt uppgift sett något ointresserade ut.

Degerfors skalper från föregående vecka visar på vilken kapacitet laget besitter när man spelar på topp och målformen är väldigt god. Drygt hälften av lagets totala målskörd har kommit till i de 4-5 senaste omgångarna, där bl.a. hemvändaren Johan Bertilsson har sett riktigt bra ut inne i boxen, och det är inga större tvivel om att man mår betydligt bättre än motståndet. Man är stabilt för dagen och jag anser att kvällens uppgift borde vara mer överkomlig än vad oddsen tyder på i nuläget. Tycker nog att man borde få med sig en handfull målchanser härifrån.


Överspelet på bortalaget spelas. Medelinsatsen på Degerfors att stå för 2 mål framåt.

Testar även en mindre slant på en rejäl högoddsare som värderas till drygt 9 procents chans av spelbolaget i nuläget. Rent spontant tycker jag inte att den här linan ska vara helt omöjlig vid tidig utdelning med tanke på de senaste resultaten för hemmalagets räkning:
Degerfors över 3,5 mål 11,00 (Bet365) 1/10 units

/Puyol

Twitter: @puyol_spelaspel