Då var det dags för Europa League. Jag fastnade för en match mellan Braga och Shakhtar Donetsk. Shakhtar har ett mentalt övertag på Braga då man redan besegrat dem två gånger i Champions League under 2010. Braga är dock obesegrade i 13 raka hemmamatcher på Municipal stadion, där de även vunnit mot Fenerbahce med 4-1. Hur slutar det här mötet?

 

- Match: Braga – Shakhtar Donetsk
- Spel: Bägge lag gör mål i matchen
- Odds: 1.96 @ Redbet
- Insats: 6/10 Units
- Spelstopp: 21:05 7/4

 

Portugisiska Sporting Braga är tillsammans med Sparta Prag den största överraskningen i årets upplaga av Europa League. Det som imponerat mest är nog storsegern i åttondels finalen mot turkiska Fenerbahce. Portugiserna hoppas på att kunna upprepa liknande resultat även i det här mötet med ukrainska Shakhtar. De har visat prov på bra försvar och taktiskt spel. Det som är lite oroväckande är nog senaste matchen mot Benfica där man fick stryk med hela 5-1. Hur som helst så kommer inte Braga ge sig utan kamp. Den här säsongen har Braga gjort 72% av sina mål hemma och de hoppas på ett positivt resultat före returmatchen. Rui Fonte och Crislan är skadade och missar matchen, medans Luiz Carlos är avstängd.
Trolig starelva för Braga: Matheus – Baiano, Boly, Pinto, Goiano – Santos, Mauro, Vukcevic, Rafa – Stojiljkovic, Hassan
Sporting_Clube_Braga       150px-FC_Shakhtar_Donetsk
Efter att ha åkt ur Champions League nådde Shakhtar kvartsfinal i Europa League genom att besegra Schalke och Anderlecht. Shakhtar har vunnit sina tre senaste matcher i Europa League och de har gjort åtminstone ett mål i dessa tre matcher. När det blev klart att  Shakhtar skulle få möta Braga i kvartsfinalen var det många i klubben som jublade. Braga ansågs som en drömmotståndare. Den erfarne strategen, Mircea Lucescu betonade hur viktigt det är att nå ett positivt resultat i den första matchen eftersom det aldrig är lätt att jaga från underläge. Marcio Azevedo är skadad, medans Olexandr Kucher och Fred är avstängda. Taison, Jaroslav  Rakytskyj och Viacheslav Shevchuk är tveksama.
Trolig startelva för Shakhtar: Pjatov – Srna, Ordets, Krivtsov, Ismaili – Stepanenko, Malisev – Marlos, Kovalenko, Taison – Ferreira
——————————————————————————————————————————————————
I denna match är det svårt att förutse vinnaren. Båda lagen har försvagats med flera avstängda och skadade spelare och båda kommer att öppna försiktigt. Shakhtar går dock till matchen fulla av självförtroende efter fantastiska 8-1 segern över Metalist i sista omgången, medans Braga kommer från en tung 5-1 förlust mot Benfica. Shakhtar har mer kvalitet i laget men Braga har visat sig svårslagna på hemmaplan. Jag lirar istället att bägge lag gör mål i matchen. Redbet erbjuder ett odds på 1.96.
/ Akilles_80