Bradford är oerhört tunga att möta när de får spela på sin hemmaplan, det har flera lag fått erfara hittills. Nu är det dags för Colchester att försöka sätta käppar i hjulet på Bradford men frågan är om de har kapaciteten att lyckas? Jag har svaret och jag har hittat ett bra spel i den här matchen!

Bradford – Colchester
Spel: Bradford först till 2 mål
Odds: 2.00 @ William Hill
Insats: 7/10
Spelstopp: 16.00

Bradford har jag rekat ett par gånger den här säsongen och för det mesta med stor framgång. De är nykomlingar i League One den här säsongen och trots det tror jag man kommer sluta högt upp. Man har ett riktigt bra lag att tillgå där anfallsparet Nakhi Wells och James Hanson utan tvekan är ett av seriens bästa. Man har visat bra kvalité på sitt spel i flertalet matcher den här säsongen och allra bäst är man på sin hemmaplan där man fullständigt kört över sitt motstånd så här långt. Efter 6 omgångar ligger man femma i tabellen med 3-2-1 som resultatrad och då är alla segrarna tagna på lagets hemmaplan. Att man trivs på hemmaplan gör det här spelet oerhört spelvärt då man inledde med att köra över Carlisle med 4-0, sedan vann man med 2-0 över topptippade Sheffield United och förra helgen körde man över topptippade Brentford med hela 4-0 igen! Så att man trivs bäst på sin hemmaplan är det inget snack om och till den här matchen kommer man med fullt av självförtroende så jag tror man vinner av bara farten här.

Colchester inledde säsongen starkt med 2 raka segrar men efter det har laget kollapsat. Efter segrarna spelade man 1-1 i två raka matcher innan man förlorade hemma mot Leyton Orient med 1-2 för 3 matcher sedan. Efter den matchen blev det respass i ligacupen när Dag & Red körde över dem med 4-1 och i senaste matchen åkte man på stryk med 2-0 borta mot Coventry så formen är minst sagt dalande för laget vars defensiv inte alls fungerar längre. Man har alltså släppt in 2 mål eller fler i sina tre senaste matcher och det bådar inte gott inför den här matchen då man möter seriens kanske vassaste anfallaspar som dessutom har full form för dagen. Jag tror man får en riktigt tung och jobbig match här där man mest kommer få jaga boll…

HnasonNahkiweb
Anfallsparet Nakhi Wells och James Hanson har stått för 9 av Bradfords
14 mål den här säsongen, de löser det här spelet åt oss redan före paus!

Bradford ställer med största sannolikhet upp med samma startelva som körde över Brentford med 4-0 förra helgen. Man har frågetecken för Jason Kennedy och Matt Taylor men de kan med största sannolikhet delta i den här matchen.
Colchester får klara sig utan skadade mittfältaren Sanchez Watt och Josh Thompson plus att man har frågetecken för viktiga anfallarna Freddie Sears och Gavin Masseys deltagande i den här matchen. Man får tillbaka försvararen Magnus Okuonghae från avstängning.

Kort summering:
Bradford ska alltså kliva ut på sin hemmaplan igen där man har ett ruskigt bra stöd från sina hemmafans som bär fram laget i 90 minuter. Det är inte många lag som kommer vända hem med 3 poäng från deras hemmaplan i år och jag tror knappast Colchester är ett av dem. Än så länge har man vunnit 3 av 3 matcher på sin hemmaplan och målskillnaden skrivs till 10-0! Colchester som har en darrig defensiv kan dessutom få det tufft i offensiven eftersom mittfältaren Sanchez Watt redan saknas och båda anfallarna Freddie Sears och Gavin Massey dras med småskavanker och är tveksamma här. De två sistnämnda har gjort 3 av lagets 5 mål den här säsongen… Jag tror Bradford med formstarka Nakhi Wells och James Hanson löser det här spelet åt oss!