Den engelska ligacupen börjar närma sig finalen och fem Premier League-lag är kvar i jakten på titeln. Ett av dem är Arsenal som reser norrut för att ta sig an Bradford denna tisdagkväll. Testar ett obekt till 2 ggr pengarna.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Capital One Cup (League Cup), England
  • Match: Bradford – Arsenal
  • Spel: Bortalaget att göra mål i båda halvlekarna
  • Odds: 2,00 @ Expekt
  • Units: 6/10 units
  • Spelstopp: 20.45

Bradford hör till i League Two, vilket är den fjärde division i England. Då kan man konstatera att man har stått för en hyfsad bedrift som har tagit sig till kvartsfinal efter att bl.a. ha slagit ut Premier League-laget Wigan via straffsparkar. I nuläget placerar man sig på en fjärde plats och hemma på Valley Parade är man det laget som har släppt in minst mål i ligan. Lag som Gillingham, Port Vale och Cheltenham får dock ursäkta då Arsenal, även utan ett par storfräsare, inte riktigt är samma sak.

Hemmalaget kommer till spel utan Zavon Hines (meriter från Premier League med West Ham), Kyel Reid, Andrew Davies och Luke Oliver.

Arsenal har inte plockat en titel på många, många år men här tycker jag egentligen att man har en gyllene chans sett till vilka lag som är kvar i turneringen att åtminstone ta sig till en final. Chelsea är det främsta hotet, övriga PL-lag är Swansea, Norwich och Aston Villa. Ligakollegan Reading besegrades i åttondelen efter en magisk vändning (man hämtade upp ett 4-0 underläge). Managern Arsene Wenger (bilden) har aviserat en erfaren och stark trupp enligt klubbens hemsida. I vanliga fall brukar detta (ligacupen) oftast vara bänknötarnas och ynglingarnas stora chans till spel, men i det här skedet av turneringen i kombination med att supportrarna kräver en framgång så lär fler nyckelspelare än vanligt få starta, vilket känns än mer logiskt om man tänker på att Arsenal inte spelar sin nästa match (i ligan) förrän om 6 dagar.

Bortalaget kommer dock till spel utan ett par spelare som har varit skadade sedan tidigare. Theo Walcott, Laurent Koscielny, Abou Diaby och Andre Santos är borta. Olivier Giroud kan inte heller medverka pga en skada som han ådrog sig i lördagens ligamatch.


Som det har nämnts tidigare, jag personligen föredrar överspel/lag framför raka segrar. Då är det här alternativet (mål i båda halvlekarna) något jag kan använda mig av när oddset, som i det här fallet, på över 1,5 mål på bortalaget (1,45) inte är särskilt högt i jämförelse. Med ett relativt slagkraftigt lag på banan så bör ”Gunners” skapa tillräckligt över 90 minuter för att kunna lösa det här. Spelar på att Arsenal gör minst ett mål innan halvtidsvilan och minst ett efter.

Ett sidospel som liknar huvudspelet, och något jag vill uppmärksamma er på då exempelvis Bet365 och Ladbrokes ligger runt 2,60-2,65 på samma objekt. Även det här spelet hittar ni hos Expekt.
Bortalaget att vinna båda halvlekarna 3,25 1,5/10 units

/Puyol