Fortsätter att blicka fram mot den kommande Premier League-omgången där vi har ytterligare en högintressant helg framför oss. Vi beger oss till sydkusten för ett nykomlingsmöte där ettan och tvåan från fjolårets Championship drabbar samman. Bournemouth tar emot Watford där jag nog tycker att oddsfördelningen kunde ha varit lite, lite jämnare inför det här mötet. Jag ger bortalaget ett visst förtroende ur det avseendet.

  • Match: Bournemouth – Watford
  • Spel: Watford dubbelchans
  • Odds: 1,80 @ William Hill
  • Units: 2,5/5
  • Spelstopp: 16.00 3/10

Bournemouth var i mina ögon en högintressant nykomling inför den här säsongen, nödvändigtvis inte för vilka resultat man uppnår men för ett spelsätt som var väldigt charmigt under fjolåret. Även här har man ambitionen att gå framåt och man är skickligt på att förflytta bollen, men det har inte varit alltför effektivt hittills och försvarsspelet kunde ha varit bättre där bristerna synades i mötet med Norwich. Svårt att lyfta lagets prestation mot Sunderland alltför högt med tanke på motståndets kvalitet, och även om insatsen senast mot Stoke var godkänd så åkte man på dubbla smällar. Utöver förlusten drabbades Callum Wilson, med hälften av lagets mål hittills, av en svår knäskada och han kommer bli borta i ett antal månader framöver. Ett rejält avbräck framåt sett till hur han har sett ut under säsongsinledningen. I övrigt så har dessa allvarliga skador blivit något av ett återkommande tema för ”The Cherries”. Sedan tidigare har de tyngre och mer profilerade värvningarna inför säsongen också råkat ut för långtidsskador.

Hemmalaget har, utöver Callum Wilsons frånvaro, ytterligare avbräck där Tommy Elphick kommer saknas i backlinjen och Harry Arter, som var en nyckelspelare i fjol, alltjämt får vänta på sin säsongsdebut. Nyförvärven Max Gradel och Tyrone Mings är som bekant långtidsskadade sedan tidigare.

bournemouth_200x200watford_200x200

Watford tog platsen bakom motståndet i toppen av Championship-tabellen i fjol, men placerar sig två poäng före densamma inför den här omgången, och kom in till den här säsongen med ett visst frågetecken med tanke på vilka enorma förändringar man har stått för i sin satsning när man väl har hittat tillbaka till finrummet. Spanjoren Quique Sanchez Flores har hämtats in som manager och man har värvat in oerhört många spelare, främst utanför Premier League. ”The Hornets” vill förflytta bollen längs backen och gör det relativt okej samtidigt som försvarsspelet har funkat väl med nollan intakt i 3 matcher, samtidigt så har anfallsspelet varit något håglöst om än med viss uppryckning på slutet. Man nollades i 3 matcher i följd innan man fick hål på Swansea, sedan även två stycken i bortasegern mot Newcastle och nu senast skapade man tillräckligt mycket mot ett Crystal Palace som i slutändan vann via en straffspark. Med tanke på hur det gick till, förhållandevis imponerande att man inte har förlorat mer än två matcher hittills. Även noterbart att man, till skillnad från motståndet, har sin främsta skytt i form och framförallt frisk där Odion Ighalo har betytt väldigt mycket för London-laget och producerat regelbundet sedan årsskiftet.

Bortalaget kommer till spel utan Valon Behrami som alltjämt är avstängd. Sedan tidigare stryks långtidsskadade Joel Ekstrand och Lloyd Doyley.


Jag vill se det här som ett jämnt nykomlingsmöte på förhand där jag vill ge bortalaget bättre möjligheter till poängen. Ett försvarsstarkt Watford har trots allt tagit minst en poäng i 5 av 7 hittills och slipper möta en, för hemmalagets anfallsspel, betydelsefull Callum Wilson. Halvgarderingen på bortalaget testas strax under medel, Watord att klara minst oavgjort.

/Puyol