Fortsätter att redan nu blicka fram mot den kommande Premier League-omgången där vi nu ska bege oss till ligans minsta arena som placerar sig på sydkusten. På Dean Court tar Bournemouth emot Sunderland i något som kan komma att bli en viktig tillställning inför de kommande veckorna. De båda lagen har tillsammans skrapat ihop 6 av totalt 30 möjliga poäng, vilket säger en del om inledningen. Det nykomlingen bedriver känns dock betydligt mer lovande och jag vill nog tro att man kommer placera sig ovanför motståndet över en hel säsong, tycker dock inte att hemmaspelet är spelbart till dessa siffror. En dubbel gardering testas.

  • Match: Bournemouth – Sunderland
  • Spel: Sunderland +1 asian handicap
  • Odds: 1,7 @ Bet365
  • Units: 2,5/5
  • Spelstopp: 16.00 19/9

Bournemouth var fantastiskt och väldigt sevärt i Championship i fjol, och därmed en intressant nykomling i det engelska finrummet. Jag hade däremot förväntat mig mer än 4 poäng från de inledande 5 matcherna och från prestationerna i överlag. Man har inte ändrat alltför mycket i sitt spelsättet, där man är skickligt på att förflytta bollen och man är offensivt i sin filosofi, men det är egentligen endast toppskytten Callum Wilson som har varit någorlunda lyckosam och defensiven har inte varit välfungerande mot lag man ska ha bra möjligheter mot. Man gav upp ett par ruskigt billiga mål i nykomlingsmötet mot Norwich och utifrån den insatsen har Eddie Hows manskap mycket att slipa på under veckan. ”The Cherries” har inte varit bra nog utan bollen i ägo utan ett samlat försvar (att jämföra med bortapremiären mot Liverpool) där man blir överspelat något för enkelt på farliga ytor, samtidigt är det här det mötet där man kommer gå upp mot ett lag som antagligen inte är skickligt nog för att kunna utnyttja dessa luckor.

Hemmalaget kommer till spel utan de tunga nyförvärven inför den här säsongen då både Max Gradel samt Tyrone Mings saknas. En av fjolårets nyckelspelare, Harry Arter, är fortfarande otillgänglig för spel. Frågetecken på Charlie Daniels.

bournemouth_200x200sunderland_200x200

Sunderland var inte sämre än Tottenham senast, men ett sent förlustmål innebär att man står kvar på två poäng och man går in till den här omgången på en placering under nedflyttningsstrecket – och jag vill nog att man kan ligga kvar där efter 38 omgångar. Det ser ut som ett återkommande mönster där man inleder säsongen svagt innan ett managerskifte längre fram bidrar till ett lyft, återstår att se om det blir så även den här gången. Kvarstår dock att man alltjämt inte är konstruktivt, man saknar en tydlig spelidé när man väl har bollen med ett för dåligt passningsspel och man sitter inne på en individuellt svag försvarslinje som sällan håller upp i 90 minuter. Någorlunda positivt dock, att jämföra med de inledande matcherna mot Leicester och Norwich, att man visar upp bättre attityd och man har inte släppt till lika mycket på slutet. Även noterbart att man ändå gör mål (första gången man nollades senast) desto mer frekvent, vilket man stundtals hade enorma svårigheter med under fjolåret. Defoe, med support, är fortfarande bra i boxen och Lens är ett av nyförvärven som bidrar med sitt spelsätt där han kan bryta mönstret, ett viktigt komplement i ett ”Black Cats” som alltså är aningen idéfattigt.

Bortalaget kommer ha frågetecken på Adam Johnson, som eventuellt kan vara tillbaka efter att bara ha hunnit spela premiären, samt Steven Fletcher som ett alternativ på topp. I övrigt är truppen intakt.


Tiden är nog inne och Sunderland ska, över en säsong, inte vara tillräckligt bra för att överleva Premier League den här gången också – samtidigt är jag något förvånad över att just det här motståndet står som så pass stora favoriter (under 1,6 ggr) som de ändå gör. Jag hade kunnat köpa att en klar majoritet av lagen i ligan stod i antingen ett likvärdigt eller lägre pris men jag tycker inte att Bournemouth, i sin helhet, är där ännu. Bortalaget har fortfarande, att jämföra med motståndet, en rutinerad spelargrupp för den här typen av matcher och jag tycker att man ska klara av att hålla jämna steg på resultattavlan. Ett asian handicap på +1 mål (halvgardering med insatsen åter vid uddamålsförlust) på Sunderland spelas strax under medel.

/Puyol