En mycket intressant och svår match för Reading där en stark utmanare till sista playoff platsen står för motståndet nämligen Bournemouth. Bournemouth har spelat riktigt bra i dom senaste omgångarna och besegrade QPR i senaste matchen, man har dessutom spelat riktigt bra mot Reading i dom senaste mötena och det kan mycket väl bli en ny seger i denna match.

Match: Bournemouth – Reading
Spel: Bournemouth
Odds: 2.10 @ Ladbrokes
Insats: 3/10 units
Spelstopp: 8/4 20:45

Bournemouth har verkligen spelat riktigt bra under en stor del av säsongen men har verkligen gått som tåget under dom senaste veckorna och närmat sig playoff mer och mer för varje vecka som gått samtidigt som övriga rivaler börjat tappa. Fin seger med 2-1 i senaste matchen hemma mot QPR, det var också den fjärde raka vinsten efter senaste förlusten mot Charlton i mitten av mars. Bournemouth som nu ligger på en 10:e plats i tabellen 5 poäng efter dagens motståndare Reading som innehar den sista playoff platsen. Hemma denna säsong har Bournemouth spelat 9-5-6 med 31/21 i mål, senast Bournemouth förlorade hemma var i början av februari då man förlorade mot Leicester. Harry Arter är avstängd.

Reading - Bournemouth-2013

Reading vann sin senaste match med 1-0 borta mot Charlton och ökade försprånget till Nottingham som ligger närmast efter i tabellen. Reading som innehar den sista playoff platsen 6:a i tabellen har blandat en hel del i dom senaste omgångarna och laget verkar inte ha fått till spelet stundtals. 2-2-1 på dom fem senaste och borta denna säsong har man varit bra med 10-4-6 och 28/24 i mål. Skadeläget i Reading har förbättrats, Jem Karacan är borta resten av säsongen, Mikele Leigertwood kan vara tillbaka i nästa match.

Bournemouth har spelat bra mot Reading i dom senaste mötena och är obesegrad på dom 4 senaste mötena där man också har två vinster. Formmässigt har man betydligt bättre än Reading just nu och man är också en stark utmanare till sista playoff platsen om man mäktar med att hålla formen i dom få matcher som är kvar samtidigt som rivalerna fortsätter att tappa. Reading har inte varit 100% i sina senaste prestationer och jag tror trots att man varit bra borta denna säsong får det svårt i denna match. Bournemouth visar upp en helt annan kämparglöd och jag tror faktiskt att man tar hem 3 viktiga poäng i denna match och fortsätter att utmana om playoff.