Det återstår 2 omgångar av Championship denna säsongen och förutsättningarna inför den här matchen är glasklara, båda lagen måste gå för seger för att kunna nå playoff!

Bournemouth - Nottingham
Spel: Båda lagen gör mål
Odds: 1.75 @ Unibet
Insats: 7/10
Spelstopp: 16.00

Bournemouths chanser försämrades avsevärt då Brighton vann sin match igår kväll och därmed är 6 poäng före dem. För Nottinghams del så har man 4 poäng upp till Brighton plus att man möter dem i sista avgörande matchen. Brighton ligger 6:a på sista playoffplatsen och har alltså 4 poäng ned till Nottingham och 6 poäng ned till Bournemouth med 2 omgångar kvar.

Bournemouth är ett riktigt målglatt lag som gör många mål framåt men samtidigt släpper in många mål bakåt. Om man ser till lagen på den övre halvan av tabellen så har man släppt in flest av alla dessa lag! Senast stod man för en stark insats när man spelade man 2-2 borta mot Ipswich som ligger två placeringar över dem. Jag tror på en öppen och liknande match även här. I matchen dessförinnan spelade man hemma mot Sheffield W som inte hade något att spela för. Då slarvade man rejält i försvarsspelet och siffrorna blev till hela 2-4 innan matchen slutade. Nu möter man ett formstarkt Nottingham och då håller knappast lagets försvarsspel vilket gör att jag tror man kommer släppa in mål här. Lagets offensiv levererar alltid och sylvasse Lewis Grabban (20 mål) är fortsatt het i offensiven!

bournemouth logo     Nottingham_Forest_logo

Nottingham har två raka segrar bakom sig nu då man besegrat svaga motstånden Leeds med 2-0 borta och Birmingham med 1-0 hemma. Offensiven är fortsatt bra med mål i 6 raka matcher och även om man hållit nollan i två raka matcher så möter man betydligt vassare motstånd här vilket gör att jag tror man får det svårt att spika igen. Man har släppt in näst flest mål av alla lagen på den övre halvan så defensiven är inget som imponerar hos laget. Man har även haft stora problem i sitt spel på bortaplan, före segern mot Leeds hade man 7 raka bortamatcher utan seger… Man har en vass offensiv när man spelar på topp och målfarlige Matt Derbyshire har vaknat till på allvar nu med 4 mål på lagets 3 senaste matcher!

Bournemouth har sent test på lagkapten Tommy Elphick och försvararen Charlie Daniels. Mittfältaren Harry Arter saknas p.g.a. skada här.
Nottingham har sena tester på båda målvakterna Karl Darlow och Dorus de Vries samt mittfältaren Henri Lansbury som dragits med skada.

Kort summering: 
Bournemouth har spelat 7 raka matcher där båda lagen har gjort mål och motståndarna Nottingham vart inblandade i matcher där båda lagen gjort mål i 4 av lagets 6 senaste. Båda lagen är de lag som släppt in flest mål på övre halvan av tabellen vilket talar för det här spelet. Lagen visar även fin målform och med tanke på dagens förutsättningar så känns det här spelet mycket spelvärt!