Bournemouth ångar på ordentligt i Championship och frågan är om det finns något lag som kan stoppa The Cherries framfart mot Premier League? Norwich får betecknas som ett topplag med sin sjundeplats i tabellen men man har en turbulent tid bakom sig som talar emot laget här, kanske har nye tränaren ett ess i rockärmen här? Jag har saken klar för mig!

Bournemouth – Norwich
Spel: Bournemouth över 1.5 mål i matchen
Odds: 1.90 @ William Hill
Insats: 6/10
Spelstopp: 16.00

Bournemouth har en fantastisk form med 14 raka matcher utan förlust i ligaspelet bakom sig varav 11 av dessa har slutat med seger för laget. Hemma på Goldsands Stadium har man 6 segrar och 2 oavgjorda bakom sig på lagets åtta senaste matcher. Av det jag sett av Bournemouth den här säsongen så är jag ruskigt imponerad över lagets offensiv som hela tiden sårar motståndarförsvaren och man trycker på med hela laget i matcherna. Succévärvningen Callum Wilson har gjort 11 mål den här säsongen och är därmed bäste målgöraren i laget. Mittfältet har sett mycket stabilt ut med Harry Arter som tillsammans med Andrew Surman bildar ligans kanske bästa mittfältskedja. Defensiven har inte alltid imponerat hos laget men eftersom offensiven är brutalt bra så har man kunnat vinna matcher trots att man släppt in 1-2 mål i matcherna…Positivt för laget är att man förlängt låneavtalet med förstekeepern Artur Boruc som startar i målet här igen. Man vilade flera spelare i FA-cupen senast och spelare som Matt Ritchie, Callum Wilson, Simon Francis, Harry Arter och Tommy Elphick kommer alla kliva rakt in i startelvan här. Man har alltså ett gäng utvilade spelare som är sugna på match här igen och det förvånar mig inte om Callum Wilson ordnat två mål redan före halvtid här!

bournemouth_200x200     norwich_200x200

Norwich kommer från en turbulent vecka där man först åkte ur FA-cupen efter en 2-0 förlust borta mot League One laget Preston trots att man ställde upp med en stark startelva. Detta ledde till att lagets dåvarande tränare Neil Adams avgick som tränare och ny tränare för laget är oprövade Alex Neil 33 år, som är spelande tränare för Hamilton i Skottland. Jag är högst osäker på om han är rätt man för jobbet i Norwich men hur som helst så får han tuffast tänkbara start här. Det är dock inte han som tar ut laget här utan det gör staben bakom honom med Mike Phelan och Gary Holt i spetsen.

Norwich såg ut att vara på uppgång före jul och på boxing day körde man över Millwall hemma med 6-1 och allt verkade vara bra med laget. Men efter det förlorade man borta mot Reading med 2-1 och det följdes upp av en 2-0 förlust borta mot League One laget Preston nu senast. Norwich har haft stora problem i sitt bortaspel den här säsongen och nu har man bara en seger på lagets åtta senaste bortamatcher om man ser till alla lagets tävlingsmatcher. Något som talar för mitt spel här är att man släppt in 2 mål eller fler i 5 av lagets 6 senaste bortamatcher! Man har dessutom flera spelare som dras med småskavanker vilket gör att vi sätter frågetecken för Alex Tettey, Carlos Cuellar, Lewis Grabban och Cameron Jeromes medverkan i den här matchen.

Kort summering:
Norwich har haft en turblent tid bakom sig och det tillsammans med flera osäkra startspelare samt en nedåtgående form gör att spelet på Bournemouth känns bra på förhand även om allt kan hända i en liga som Championship. Bournemouth har gjort 2 mål eller fler i 6 raka hemmamatcher nu och om man ser till lagets elva senaste matcher så har man gjort 2 mål eller fler i tio av dessa!