Boston på bortaplan är en av de tyngsta matcherna på hela säsongen och nu är det dags för Winnipeg att besöka björnarna. Boston vann första matchen och Winnipeg förlorade första matchen. Blir det ombytta roller nu tro?

  • Match: Boston – Winnipeg
  • Speltips: Boston
  • Odds: 1.85 @ Unibet
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 21/1, 19.00

Boston har ett riktigt bra lag på pappret och det visade man direkt i premiären mot Rangers där man vann med 3-1. Man har fått behålla stora delar av förra årets trupp som vissa dagar verkligen körde över sina motståndare. Det är ungefär vad man gjorde mot Rangers i lördags. Henke Lundqvists New York hade inte en chans matchen igenom och nye förstemålvakten Tuukka Rask spelade riktigt stabilt och visade att man inte behöver oroa sig för Tim Thomas frånvaro. Man har framförallt tre riktigt bra femmor och som dessutm är hyfsat jämna vilket gör att alla kan göra stor nytta i anfallszon. Jämför man femma för femma så tycker jag att Bostons lag är klasser bättre än Winnipegs. Boston har även lätt för Winnipeg och forna Atlanta om man ska räkna in dem också. Boston saknar Jordan Caron.

Winnipeg förlorade som sagt första matchen på hemmaplan mot Ottawa. Man tog ledningen genom ett fruktansvärt hårt skott av Dustin Byfuglien, men sedan var det nästan Ottawa för hela slanten. Och då är det ändå på hemmaplan man ska vara som starkast. Jag tycker Winnipegs lag saknar spets och dessutom en hel del kvalité. De är ändå på nåt sätt lite lika Boston genom att ha tre jämna femmor, men till skillnad från dem så är de snäppet sämre på varje position vilket gör att laget får en sämre kvalité. På målvaktsfronten har man Ondrej Pavelec som jag inte heller tycker är en målvakt att luta sig emot i de tyngre lägena. Självklart har han sina dagar och matcher, men förhoppningsvis inte ikväll. Boston kommer garanterat skjuta minst 34-35 skott ikväll. Det kommer bli en jobbig kväll för Jets. Man har dessutom extremt svårt i TD Garden. Jets saknar Zach Bogosian och Antti Miettinen.

Jag är egentligen inget större fan av varken raka vinster eller handikapp i NHL, men här känns faktiskt det raka oddset på Boston till 1.85 riktigt bra. Jag tror Boston vinner ganska komfortabelt och Jets kommer bli söndermalda av ett tungt Boston. Testar som vanligt 6 units på detta. OBS! Tidigt spelstopp.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden