Gårdagens skottspel förstördes av LA Kings som på nåt sätt bara fick iväg 20 skott. Nucks gjorde vad dem skulle, men det räckte tyvärr inte. Inatt finns ett par intressanta matcher och jag kommer koncentrera mig bland annat på Boston mot Toronto.

  • Match: Boston – Toronto
  • Speltips: Över 58.5 skott (regular time)
  • Odds: 1.85 @ bwin
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 15/1, 01.05

Boston är ett lag som man ganska ofta kan lita på när det gäller skott framåt. Man brukar inte bombardera sina motståndare, men brukar dock vara ganska jämna varje match. Den senaste tiden har kanske inte det offensiva fungerat prickfritt, men samtidigt ska det sägas att man spelat tre bortamatcher mot tre lag (LA, San Jose, Anaheim) som får ses som defensivt starka och riktigt bra. Ikväll har man ett ypperligt tillfälle att öka på sin skottskörd lite mer när Torontos kaos-försvar gästar TD Garden. Boston möter alltså ikväll ett lag som man inbördes under de tio senaste matcherna har ett snitt på 37.2 skott/match. Det är högt och matcherna mot Toronto brukar vara fartfyllda åt båda håll dessutom.

Nikolai Kulemin, Tuukka Rask

Toronto har det otroligt tufft just nu, även om man senast äntligen fick vinna igen. I den matchen mötte man New Jersey på hemmaplan och mot ett sånt lag ska man ändå kunna hålla nere skotten någorlunda tycker jag. De senaste fem matcherna har man släppt till 38, 35, 36, 25 och 50 skott mot sig. Det hör dessutom till vanligheterna. I snitt släpper Toronto till över 36 skott och i den kategorin är man överlägset sämst i. På bortaplan är man ännu sämre och har ett snitt närmare 40 skott/ match. Jag tror dessutom att den här matchen kan vara jämn ett bra tag. Toronto spelar som bäst när man får vara tillbakapressade och gå på kontringar. Så länge det är hyfsat jämnt i matchen så kommer båda lagen köra på som vanligt och då sitter spelet förmodligen. Jonathan Bernier i Leafs-kassen älskar matcher där han får mycket skott på sig och jag är ganska säker på att Boston kommer avlossa minst 35 skott denna afton, men ändå inte dra ifrån. Boston är inget sådant lag som öser in mål, speciellt inte på en sådan som Bernier. Inbördes så har man klarat linan i 8 av de 10 senaste matcherna. Båda matcherna denna säsong har gått klart över linan.


Toronto släpper till otroligt många skott och jag tror inte det blir någon konstighet idag. Mitt spel blir därför över 58.5 skott på mål till oddset 1.85. Spelet hittar ni hos bwin och insatsen blir 6 units. Andra bolag har samma eller lägre odds till en lite högre lina.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden